KIAJOBB

Nagy hír jött Lipcséből, eldőlt Gulácsi sorsa

Rekordfizetést kap a kapus. Gulácsi Lipcse, Dortmund és más kérők között válogathatott, mégis a maradás mellett döntött. 35 éves koráig hosszabbított.
  • Szerző: Ripost

Hónapok óta a német Bundesliga egyik slágertémája volt, hogy Gulácsi Péter vajon Dortmundba (vagy angol, olasz kérői egyikéhez) szerződik-e nyáron. Az RB Leipzig magyar válogatott kapusa ügyében most megszületett a döntés. Nem is akármilyen!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hiába hívják topligás sztárklubok, Gulácsi marad Lipcsében

Hiába hívják topligás sztárklubok, Gulácsi marad Lipcsében
Fotó: Instagram

A csütörtök óta már 31 éves magyar klasszis eddigi lipcsei szerződése 2023-ig szólt, de egy záradék értelmében 13-15 millió euró (4,7-5,4 milliárd forint) körüli összegért idén nyáron kivásárolhatták az érdeklődők. Ezen a szinten ez aprópénz, így a Bundesliga egyik (?) legjobbjaként kezelt Gulácsiért sajtóhírek szerint be is jelenkezett a Borussia Dortmund, az Internazionale, az AS Roma és a Tottenham is. Az RB Leipzig klubvezére, Oliver Mintzlaff azonban kézbe vette a dolgokat, és gyorsan megegyezett légiósunk menedzserével, Hasan Cetinkayával.

A kivásárlási záradék mellőzéséért cserébe a lipcseiek 2025-ig – tehát újabb két évvel – meghosszabbították Gulácsi szerződését. Valószínűleg a fizetése is nőtt az eddigi évi 4,5 millió euróról (1,6 milliárd forint), hiszen a kérői közül több is ráígért erre.

„A családommal együtt hihetetlenül jól érzem magam itt – a klubnál, a városban és a régióban. Lipcse a második otthonunkká vált”

- mondta többek között Gulácsi a döntése hátteréről a klub honlapján.

Gulácsi és a klubvezetők döntését megkönnyítette, hogy a nyáron érkező új vezetőedző, Jesse Marsch a következő években is alapemberként számít a kapusra. Az amerikai szakember többször is felhívta telefonon „Pete”-et, hogy a bizalmáról biztosítsa. Most már az is benne van a pakliban, hogy a 2015-ös átigazolása óta klubrekorderré vált magyar játékos akár a pályafutása végéig Lipcsében maradjon.

És ezeket olvastad már?