KIAJOBB

Ez nagyot szólhat, történelmi tettre készülnek a Fradi ellen

A címvédő Ferencváros az éllovas Kisvárda otthonában lép fel a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi rangadóján. A szabolcsi csapat odahaza még soha nem nyert a Fradi ellen.
  • Szerző: Ripost

Eddig kétség kívül a Kisvárda a szezon meglepetéscsapata, amely 11 fordulót követően vezeti a tabellát. A szabolcsi klub mindjárt a bajnokság kezdetén szenzációt okozott, hiszen idegenben legyőzte a címvédő Ferencvárost, és azóta is kiválóan teljesít. Hazai pályán kifejezetten hatékony Joao Janeiro együttese, öt meccsen mindössze két gólt kapott, négyszer nyert és egy döntetlent ért el. Viszont vasárnapi ellenfelét, a Ferencvárost korábban még soha nem győzte le hazai pályán a Kisvárda, vagyis a hétvégi rangadón történelmi eredmény születhet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Kisvárda az 1. fordulóban nyerni tudott a Ferencváros otthonában

A Kisvárda az 1. fordulóban nyerni tudott a Ferencváros otthonában
Fotó: Nemzeti Sport

A két gárdát egyetlen pont választja el egymástól, de vesztett pontok tekintetében jobban áll a Ferencváros, mivel a hozzá hasonlóan 22 pontos Puskás Akadémia elleni meccsét még nem játszotta le az első körből.

A Kisvárdának ez a negyedik idénye az élvonalban, 2019-ben kilencedik, 2020-ban nyolcadik, tavaly pedig az ötödik helyen végzett, vagyis folyamatosan előrébb lépett. Jelenleg az első helyen áll. Amennyiben a szabolcsi gárda végig megőrizné a pozícióját, akkor a Videoton 2011-es aranyérme óta az első olyan bajnok lehetne, amelyik korábban még nem nyert aranyérmet.

„A tabella ellenére azt mondom, a Fradi az esélyes – mondta az nso.hu-nak a Kisvárda kapusa, Dombó Dávid. – Mi nyugodtan játszhatunk. Most olvastam, hogy minden jegy elfogyott, nagy a várakozás, még sincs vesztenivalónk, nem érezzük, hogy nyomás vagy győzelmi kényszer alatt kellene pályára lépnünk.”

Ha a Kisvárda nyerne négy pontra növelné előnyét az élen.

NB I, 12. forduló:

vasárnap:

15.30: Kisvárda-Ferencváros

17.30: MOL Fehérvár-ZTE

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?