KIAJOBB

Eljött az idő, hétvégén összejöhet a Veszprém Bajnokok Ligája-győzelme

Három Bajnokok Ligája-finálét bukott már el a Veszprém (2002, 2015, 2016), amely egy év szünet után játszhat ismét a férfi kézilabda BL kölni négyes döntőjében. A magyar csapat idén végre megnyerné a sorozatot. Három okot gyûjtöttünk össze, ami miatt idén felérhet a csúcsra a magyar bajnok.
  • Szerző: ST

A Barcelona mellett a Veszprém számít előzetesen a legesélyesebbnek a végső győzelemre. Vajon idén végre meglesz a Veszprémnek az aranyérem?

Kiváló formaidőzítés

A Veszprém rosszul kezdte 2018/19-es szezont, aminek köszönhetően edzőt is váltott. A svéd Ljubormir Vranjest David Davis követte a kispadon. A spanyol tréner kezei alatt pedig hatalmasat javult a bakonyiak játéka, amely a szezon hajrájában ért a csúcsra. A német Flensburgot fantasztikus játékkal verték a BL-negyeddöntőjében, és a Szegedtől is visszahódították a bajnoki címet. Az NB I fináléjának első mérkőzésén ráadásul 11 góllal verték meg legnagyobb riválisukat.

Szinte hazai pályán játszhatnak

Az már megszokott Kölnben, hogy a Veszprém szereplése alkalmával a magyar szurkolók a leghangosabbak. A német városba idén is mintegy kétezer szurkolója lesz ott a 26-szoros magyar bajnoknak. Az Európa legjobb drukkereinek tartott tábor hangja pedig a nehéz helyzetekben sokat lendíthet Mikler Rolandék játékán. Nagy tömeg várható a Veszprém Aréna előtt is, ahol kivetítőn lehet majd követni az eseményeket.

Motiváció

A Veszprémen kívül mindhárom együttes nyert már BL-t. A magyar csapat két szupersztárja, Nagy László és Momir Ilics visszavonul a szezon végén, így számukra ez az utolsó esély, hogy a Veszprémmel is elhódítsák a trófeát. Nagy Lászlónak ráadásul az egyik legnagyobb álma teljesülne azzal, ha magyar csapattal is sikerülne ez neki. A válogatott kapusának, Mikler Rolandnak szintén ez lehet az utolsó esélye a veszprémi BL-sikerre, miután a nyáron Szegedre igazol.

Program:
szombat (elődöntők)

15.15: Veszprém-Kielce (Tv: Sport 1)

18.00:Barcelona-Vardar Szkopje (Tv: Sport 1)
vasárnap (helyosztók)

15.15: bronzmérkőzés (Tv: Sport 1)

18.00: döntő (Tv: Sport 1)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?