KIAJOBB

Dibusz elárulta, miben jobb Rebrov az elődjénél, Dollnál

Ezért kellett az edzőcsere. Kiderült az is, miért nem ünnepelte a kapus a Fradi többi játékosával együtt a csoportkörbe jutást.
  • Szerző: vav

Dibusz Dénes az Origónak nyilatkozva elárulta, miben fejlődött az FTC labdarúgócsapata azzal, hogy Thomas Doll helyett Szerhij Rebrovot nevezték ki vezetőedzővé. Az ukrán szakember dicsérete kimondva-kimondatlanul a német előd kritikája is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szerinte fontos volt az előrelépéshez az edzőváltás
Fotó: MTI

„Biztos vagyok benne, hogy Szergej Rebrov személye, a szakmai tudása és az irányelvei kellettek ehhez a sikerhez. A csapat nagyon sokat fejlődött, jóval tudatosabb lett a játékunk. Mindenki pontosan tudja, hogy egy adott helyzetben mi a pontos feladata, mit vár el a vezetőedző, milyen munkát kell elvégezni. Ő kellett nekünk”

- válaszolta a válogatott kerettag kapus arra a kérdésre, hogy a tavalyi edzőváltás is kellett-e az Európa-liga csoportkörébe jutáshoz, amivel évekig hiába próbálkoztak. S hogy Rebrov mit tett hozzá a csapathoz?

Szerhij Rebrov
Fotó: MTI

„Minden ellenfél játékára tudatosan és sokat készülünk. Korábban úgy voltunk ezzel, hogy majd úgyis az ellenfél igazodik hozzánk, nekünk pedig csak a saját játékunkat kell játszani, lesz, ahogy lesz. Ez változott. Most próbáljuk az ellenfelek gyenge pontjait, hibáit, hiányosságait feltérképezni, és azokat kihasználni. Mindegy, hogy bajnoki vagy nemzetközi meccsről beszélünk, minden ellenfélből ugyanúgy készülünk. Felépítjük a heti programot, a játékunkat. Ez persze nem mindig sikerül, de sokszor igen, és akkor sem esünk össze feltétlenül, amikor nem nekünk áll a zászló, ez nagy változás”

- érvelt Dibusz, aki azt is elárulta: a főtáblára jutást nem ünnepelte együtt a csapattársaival.

„Sajnos nem tudtam menni a többiekkel. A párom gyermeket vár, kicsit betegeskedik, ezért inkább hazajöttem hozzájuk. A többiek sem estek túlzásba, úgy hallottam”

- mondta a Fradi-sztár, aki párjával októberre várja a kisfiú születését.