KIAJOBB

Szinte hihetetlen örömhírt kapott a Dárdai család

Szurkolók lepték meg Dárdai Pál középső fiát. A 19 éves tehetség óriási tettet hajtott végre a bemutatkozó szezonjában. Párját ritkítja a topligákban.
  • Szerző: Ripost

Nem túlzás, valósággal berobbant a Hertha Bundesliga-csapatába Dárdai Márton. A magyar vezetőedző, Dárdai Pál 19 éves középső fia még tavaly novemberben, Bruno Labbadia irányításával mutatkozott be a német labdarúgó-élvonalban, tavasszal pedig már alapemberré vált, akivel nemrég 2025-is szerződést hosszabbítottak. És ez még nem minden: most olyan elismerést kapott, ami szinte hihetetlen egy topligában éppen csak bemutatkozó tini esetében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdai Mártont (balra) tiniként, bemutatkozó szezonjában választották az év játékosának a Herthában

Dárdai Mártont (balra) tiniként, bemutatkozó szezonjában választották az év játékosának a Herthában
Fotó: AFP

A védőként és védekező középpályásként is bizonyító, ballábas tehetségnek olyan jól sikerült felvennie a ritmust, hogy eddigi 12 Bundesliga-meccse alapján a Hertha-szurkolók megválasztották az év legjobb játékosának. A Bild jelentése szerint a több mint 12 ezres hertha.updates szurkolói Instagram-oldalon a berlini drukkerek 27,8 százaléka szavazott rá.

„Alig tudom elhinni, annyira boldog vagyok, annyira büszke a szavazás eredményére. Szeretném ezt megköszönni nagyszerű szurkolóinknak, jó teljesítménnyel fogom meghálálni”

- ígérte Dárdai Márton, akinek a következő nagy célja megszerezni az első gólját is a Herthában (gólpasszt már adott a topligában).

„Márton mindig hihetetlenül szorgalmas volt, soha nem adja föl, és mindig a szeme előtt tartja a célját. Nagyon büszke vagyok a fiamra, már csak azért is, mert soha nem volt könnyű dolga velem”

- mondta a büszke apa, Dárdai Pál.

„Márton kiváló munkát végzett ebben a szezonban. Remekül építi föl a játékot, ráadásul bal lábbal, ami az egész ligában ritka”

- dicsérte Arne Friedrich sportigazgató is a tini tehetséget, aki a pályán elért sikerei mellett a közelmúltban le is érettségizett.

A tehetsége alapján arra is esélyesnek látja őt a német sportsajtó, hogy az U19-es válogatottjuk tagja idővel a felnőtt Nationalelf tagja legyen. Közben persze a magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi is bízik benne, hogy inkább nemzeti tizenegyünket választja. Apja szerint ugyanakkor kettős állampolgárságú fiának egyelőre a Herthában kell nyugodtan tovább fejlődnie, ráér még választani.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?