KIAJOBB

Dárdait sokkolta, amit a Hertha öltözőjében látott

Ezért érzi élete legnehezebb feladatának Dárdai a Hertha benntartását. Nem így tervezte a visszatérést, de most már hisz a sikerben.
  • Szerző: Ripost

Pályafutása legnehezebb feladataként beszélt Dárdai Pál a Hertha benntartásáról a Kickernek adott interjújában. A német labdarúgó Bundesliga élvonalában 22 forduló után 15. a berlini csapat. Csak jobb (pontosabban kevésbé rossz) gólkülönbségével előzi meg az osztályozós helyen álló Bielefeldet, és eggyel Szalai Ádámékat, a már kiesőjelölt Mainzot. A magyar edző a klub alkalmazottjaként természetesen tudta, hogy nagy fába vágta a fejszéjét, de még így is valósággal sokkolta, ami négy hete, az első munkanapján a Hertha öltözőjében fogadta.

Dárdai Pál elszántságán biztosan nem múlik a bennmaradás

Dárdai Pál elszántságán biztosan nem múlik a bennmaradás
Fotó: AFP

„Nem terveztem, hogy visszatérek a profik kispadjára. Szép munkám volt, és nyugalmam”

- utalt arra Dárdai, hogy a riadóztatásáig a Hertha U16-os ificsapatának (benne legkisebb fiának, a 15 éves Bencének) volt az edzője.

„A vezéregyéniségek és a csapatszellem hiánya, sok nyelven beszélő öltöző – ez volt a helyzet”

- emlékezett vissza arra, hogy milyen nehéz helyzet fogadta a Hertha felnőttcsapatánál, majd hozzátette: az utóbbi hetekben a pályán és azon kívül is sok minden jó irányba változott. Ha az eredményekben még nem is mutatkozik meg a fejlődés, most már „nehéz, de teljesíthető” szerinte a bennmaradás. A pontgyűjtésre legközelebb szombaton 15.30-tól, Wolfsburgban lesz lehetősége a Herthának.

Dárdai Pál először 2015 februárjában, a mostaninál is rosszabb helyzetben (a 17. helyen) vette át a Herthát, majd csont nélkül benntartotta, aztán sorban a 7., a 6., a 10. és a 11. helyen végzett a mostaninál papíron sokkal gyengébb csapattal.

Újra Dárdai a Hertha tűzoltója

A 2019-es leváltása után egy új befektetőnek köszönhetően egyszeriben megnyíltak a pénzcsapok. Lars Windhorst azóta összesen 374 millió euróval (135 milliárd forint) dobta meg a Herthát, amelyből BL-szereplő nagycsapatot akar faragni. A célok elérése érdekében már 144 millió eurót (52 milliárd forint) költöttek új játékosokra, de a pályán nem látszik meg.

A kínos vesszőfutás eddig bő másfél év alatt négy edző (Ante Covic, Jörgen Klinsmann, Alexander Nouri és legutóbb Bruno Labbadia) és a sportigazgató Michael Preetz állásában került. A zuhanás megállítását nemrég újra Dárdaira bízták, aki szerint a klub túl gyorsan, fokozatosság nélkül akart „nulláról százra” gyorsulni, ezért került idén veszélybe.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?