KIAJOBB

Dárdai súgott Gerának, fontos titkok kerültek napvilágra

A Vidi támadója nem lehet ott az U21-es Eb-n, de így sem hagyta cserben a csapatot.
  • Szerző: SK

Sérülések és a koronavírus-járvány miatt közel sem a legerősebb keretével vág neki az U21-es labdarúgó-Eb csoportkörének a magyar válogatott. Gera Zoltán együttese hazai pályán, de alapemberek nélkül küzd a továbbjutásért. Többek között kimaradt a keretből Dárdai Palkó, a Puskás-díjas Zsóri Dániel, Schön Szabolcs és jó eséllyel a csapatkapitány Demjén Patrik sem lehet ott a pályán. A csapat ma a németek ellen kezd Székesfehérváron, majd 27-én a románokat fogadja a Bozsik Arénában, 30-án pedig a hollandok ellen lép pályára Székesfehérváron. Gera Zoltán szerint nincs teher a játékosain:

„Nagy bizonyítási vágy van a játékosokban, mi pedig igyekszünk sulykolni azt, hogy nincs vesztenivalójuk az Európa-bajnokságon, ezért élvezzék a játékot, hozzák ki magukból a maximumot” – fogalmazott Gera Zoltán.

Gera Zoltán mindenre felkészítette csapatát
Fotó: MLSZ

Noha Dárdai Palkó nem lehet ott a pályán, nem hagyta cserben az együttest. Az idén januárban Székesfehérvárra igazoló támadó szinte az összes német focistával játszott együtt a korosztályos válogatottakban, így jól ismer mindenkit.

„Palkó hasznos információkat osztott meg velünk, ezeket megpróbáljuk kihasználni szerdán.” – mondta Gera.

A négyesből az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe, az kieséses szakaszt júniusban rendezik Magyarországon és Szlovéniában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?