KIAJOBB

Csodára készül Hosszú Katinka, és naná, hogy még sikerülhet is neki

A londoni európai fináléban nem az Iron Team az esélyes bejutni a Las Vegas-i szuperdöntőbe, mégis összejöhet a bravúr!
  • Szerző: vav

Szombaton és vasárnap Londonban rendezik a Nemzetközi Úszóliga (ISL) alapszakaszának európai fináléját, ahonnan két csapat jut az új versenysorozat Las Vegas-i szuperdöntőjébe. Hosszú Katinkának úszóként továbbra sincs párja, klubtulajdonosként és -vezetőként azonban egyelőre nem neki áll a zászló.

Hosszú Katinka (középen) szurkolásban is az élen jár
Fotó: Ripost/Szabolcs László

Csodával határos formajavulás kell az Iron Team továbbjutásához – de ki másnak sikerülne, ha nem neki?

Amazing day 1 in Budapest in front of the home crowd...🇭🇺 Bring it on day 2!🌪 #TeamIron #ISLBudapest

Az őszi ISL-viadalokon Katinka csapata kettőből kétszer alulmaradt a London Roarral szemben. A hétvégi versenyen a házigazda, többek között Kapás Boglárka és Bernek Péter erősítette brit klub mellett a másik ágról érkező Energy Standard (az összetett pontverseny eddigi éllovasa) és a Cseh Lászlót is soraiban tudó Aqua Centurions lesz az Iron Team ellenfele.

A képre kattintva nézheted meg a videót:

Team Iron is coming for you London! 🌪💪🏼🚀 #ISL2019 #EuropeanDerby #RoadToVegas @iswimleague

Az eddigi eredmények alapján fokozatosan javul a budapesti csapat teljesítménye, de az első kettőbe kerüléshez további előrelépés kéne.

„Még jobbak leszünk, én is gyorsulni fogok Londonig”

– ígérte Katka, miután október végén az egész mezőny legjobbjának bizonyult.

Kozmától várnak sokat

Egyelőre harmadik az Iron (5 ponttal), az Energy Standard és a London Roar (8-8) mögött, az Aqua Centurionst (2) megelőzve.

„Szeretnénk most is akkorát javulni, mint Budapesten a dallasi bemutatkozásunkhoz képest. Az úszóink dolga jobb formába lendülni, erre majdnem négy hetük volt. Különösen a váltóinktól várok többet, személy szerint pedig Kozma Dominiktől”

– nyilatkozta az ISL honlapján Petrov Árpád edző.

Egyet előzni kéne

Katinka trénere arra célzott, hogy az Iron Lady mellett a csillagszórófutamokat nyerő Ranomi Kromowidjojo és Vlagyimir Morozov a csapat motorjai ugyan, de csak akkor tudnak előzni a pontversenyben, ha a társaik is jobban teljesítenek.

Sok múlik Jakabos Zsuzsannán (Hosszú alatt) és társain is
Fotó: MTI

A négy résztvevőből az első és a második vehet részt a karácsony előtti Las Vegas-i szuperdöntőn, ahol az amerikai csapatok közül már bejutott a Cali Condors és az LA Current. Márpedig hiába lehet boldog Katka az általa is megálmodott, forradalmi ISL-sorozat sikere miatt, és egyénileg hiába ő a verseny legjobb úszója, ha az általa tulajdonolt és vezetett klubjával lemarad a négyes fináléról.

Gyengült az egyik favorit

A London Roar meggyengült az európai döntőre. A klubok 28 fős keretükből mindig 24-et nevezhetnek, de a tucatnyi férfi mellett most csak 11 úszónővel vágnak neki. Nem is akárkik maradtak ki: többek között a 100 méteres gyorsúszás ausztrál olimpiai bajnoka, a csapatból az eddigi versenyeken a legtöbb pontot gyűjtő Kyle Chalmers, valamint a 200 pillangón olimpiai, vb- és Eb-győztes spanyol Mireia Belmonte.

Az Iron a legmagyarabb csapat

Cseh László az olasz, Kapás Boglárka és Bernek Péter pedig az angol klubot erősíti, de a legtöbb magyar úszó Hosszú Katinka mögött sorakozott fel. Rajta kívül az Iron Team tagja a nőknél Burián Katalin, Jakabos Zsuzsanna és Késely Ajna, a férfiaknál pedig Bohus Richárd, Gyurta Gergely, Kozma Dominik, Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Telegdy Ádám és Verrasztó Dávid is.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?