KIAJOBB

Cseh László döntött: itt az ideje, hogy abbahagyjam az úszást

Már csak hónapok vannak hátra a világbajnok sportoló karrierjéből.
  • Szerző: sk

„Itt az ideje, hogy abbahagyjam az úszást. Lehet ezt még sokáig húzni-halasztani, meg sanyargatni magamat, de egyszer megálljt kell parancsolni az őrületnek.” – Cseh László nyilatkozta ezt, a világbajnok úszó kijelentette, bármi is történik az olimpia után nem folytatja profi pályafutását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A világbajnok úszó a Digi Sportnak arról is beszélt, egyáltalán nem biztos még a tokiói részvétele.

„Az tudom, hogy Tokióban bármelyik lesz is – mondjuk a középfutam vagy a döntő – az utolsó úszásom, akkor az nemcsak ott, hanem az egész pályafutásom utolsó úszása lesz. Eldöntöttem, hogy ha továbbmegyek, akkor Tokióban lesz az utolsó versenyem, ha nem, akkor ez az Eb volt az utolsó, igazi nagy versenyem.”

A sportoló 200 vegyesen kvalifikálta magát a játékokra, de abban biztos, hogy az Eb-n látott idején még javítania kell.

„A második felével voltak kisebb-nagyobb problémák, a mell- és a gyorsúszással. Kicsit dinamikusabbá kell tenni a mellúszást, a gyorson pedig valahogy jobban kell bírnom majd, ez mindenképpen nagyon fontos. És ennél az időeredménynél sokkal jobb idő kell szerintem az olimpián ahhoz, hogy egyáltalán döntőbe kerülhessek.”

A teljes videót ITT nézheted meg.

A 35 éves sportoló ötödik olimpiájára utazhat, amennyiben úgy dönt. mint elmondta, a végső szó előtt felesége véleményét is ki fogja kérni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?