KIAJOBB

Beszólt a magyaroknak a holland világsztár

Ezt aztán nem tesszük zsebre. Pedig Van der Vaart a sajátjaira se lehet büszke, de a jelek szerint az még mindig más szint...
  • Szerző: vav

Mélyrepülésben a holland labdarúgás: az előző két világbajnokság ezüst- majd bronzérmese a 2016-os Európa-bajnokság után a jövő évi, oroszországi vb-ről is lemaradt. A közelmúlt sztárja, a Real Madridot is megjárt Rafael van der Vaart a kudarcok okait boncolgatva a magyar válogatottat is felemlegette. Nem éppen hízelgő a 109-szeres holland válogatott középpályás véleménye...

"Nagyon szomorú vagyok, de nem sokkolt az eredmény, hiszen a visszaesés már régóta tart. Szörnyű helyzetbe került a holland labdarúgás. Már nincsenek Sneijdereink, Van Persie-ink, Van Bommelseink, Bergkampjaink, ez a legnagyobb probléma.

Természetesen olyan nemzeteket még legyőzünk, mint Svédország vagy Magyarország, de jobbakat nem.

A németekhez képest például óriási a lemaradásunk. Egyszerűen már nem nyerhetünk Németország vagy Franciaország ellen. Régen a legjobbjaink topcsapatokban játszottak fontos szerepet, ma meg van pár alapemberünk a Watfordban. Minden tiszteletem mellett a Watford iránt"

- idézte a német Sport1 hírportál a 34 éves Van der Vaartot.

Az Ajax, majd a Hamburg, a Real, a Tottenham és a Betis egykori sztárját tavaly a Fradi is csábította, mára azonban a dán Mydtjyllandnál is kiszorult a keretből. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?