KIAJOBB

Ámul a világ, magyar hőstett a vizes-vb-n

Sérülten, gyakorlatilag friss ujjtöréssel sem hagyta cserben a magyar férfi vízilabda-válogatottat Varga Dénes.
  • Szerző: mv

Varga Dénes pontosan egy hete, az Új-Zéland elleni nyitó mérkőzésen sérült meg a lövő kezén, eltört a kisujja. Akkor azt mondták, véget ért a vb-je, nem csak az úszás esik nehezére, hanem a labdát sem tudja megfogni. Az ilyen sérülésnek általában három-négy hét a gyógyulási ideje. A csapatkapitány azonban rácáfolt a diagnózisra.

A keddi negyeddöntő második negyedében az ausztrálok két góllal vezettek, rosszul játszott a magyar csapat. Szükség volt a válogatott sztárjára, Varga Dénesre, aki a medencébe ugrott és társai "hóna" alá nyúlt.

Vele a vízben sikerült az egyenlítés, sőt, ő maga is bombagólt szerzett a sérült kezével. Jelenléte óriási lökést jelentett a társainak: öt másodperccel a vége előtt 9-9-re állt a meccs, amikor Vámos Márton hatalmas gólt szerzett, és eldöntötte a csatát. 10-9-re nyertünk, és győztes találat szerzője leginkább Varga Dénesnek hálálkodott.

"Nem játszottunk jól, nehéz meccs volt. Ha Varga Dénes nem áll be, akkor nem tudom, hogyan játszottuk volna végig a mérkőzést."

A főhős, Varga érezte, hogy hatással volt a társaira a jelenléte.

"Az első félidőben nem használtuk ki jól a helyzeteinket. Talán abba tudtam egy kicsit belenyúlni, hogy a fiúk higgadtabban kezeljék a lehetőségeket. Úgy éreztem, hamar meg akarjuk nyerni a meccset, de egy negyeddöntő nem ilyen. Látszott a végén, hogy kevésen múlott, Vámos Marciról pedig tudjuk, hogy nagyot lő. Nagyon örülök ennek a győzelemnek, mert testben és fejben is ott kellett lennünk."

Már a döntő és az olimpia a tét

A magyar válogatott a csütörtöki elődöntőben – közép-európai idő szerint 11.30 órától - az olasz válogatottal játszik a döntőbe jutásért, egyben a tokiói olimpiai kvótáért. Märcz Tamás szövetségi kapitány nehéz csatára számít.

"Nehéz meccs lesz, de a lényeg, hogy mi egyben legyünk, és ha Dumit (Varga Dénes) is tudjuk használni, akkor az csak bővíti a lehetőségeinket."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?