OLDALVONAL

Nagyon fiatal csapattal harcolná ki az olimpiai részvételt a magyar válogatott

Jövő hét szombaton, Kazahsztán ellen kezd a világbajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott. Az első hétbe kerülés a fő célja Kim Rasmussen együttesének.
  • Szerző: ST

A magyar női kézilabda-válogatott 2008 óta nem szerepelt ötkarikás játékokon. A Japánban, november 30-án kezdődő vb-n az olimpiai selejtezős hely megszerzését tűzte ki célul a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ), ehhez az a 2-7. helyen kell végezni (a világbajnok automatikusan ott lesz Tokióban), de bizonyos esetekben a 8-9. hely is elég lehet.

Kim Rasmussen 2016 óta irányítja a magyar válogatottat
Fotó: MTI

A szövetségi kapitány, a dán Kim Rasmussen nagyon fiatal kerettel harcolná ki a selejtezős szereplés jogát.
„Egy olyan csapattal megyünk a vb-re, amely a németekkel egyetemben a legfiatalabb átlagéletkorú európai együttes a vb-mezőnyben, erre nagyon büszke vagyok, fiatal és tehetséges csapatunk van”
mondta el Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke a válogatott vb-t megelőző sajtótájékoztatóján.

Háfra Noémi (balra) 21 évesen már a válogatott egyik vezére
Fotó: MTI

A 18 fős utazó keret tagja a 2018-ban junior világbajnokságot nyerő együttes magja: Tóvizi Petra (Debrecen) Faluvégi Dorottya (Győr) Klujber Katrin, Pásztor Noémi, Háfra Noémi és Márton Gréta (mindannyian Ferencváros). Háfra és Faluvégi 21 esztendősek, a többiek pedig mindössze 20 évesek.

A tavalyi junior-világbajnok csapatból hatan is ott vannak a keretben
Fotó: MTI

Az olimpiai pótselejtezőket 2020 márciusában rendezik, ehhez a vb-csoportkörét követő középdöntőben legalább a 3-4. helyén kellene végezni. Ez egyáltalán nem tűnik megoldhatatlan feladatnak a rendkívül fiatal magyar együttesnek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?