TÜZELŐÁLLÁS

Kapás Bogi önmaga pszichológusa a karanténban

Rövid időn belül két csapás érte Kapás Boglárkát, aki most igazán hasznát veszi a tanulmányainak.

Kapás Boglárka nem egy ijedős típus. A világbajnok úszónak előbb az olimpia elhalasztását, majd a pozitív koronavírustesztjét kellett feldolgoznia, de nem esett kétségbe. A 26 éves sztár az Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia szakos hallgatója, és a tanulmányai segítenek neki átvészelni az ilyen helyzeteket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

„Nem kell, és nem is szabad keseregni azon, hogy mi történt, mert ezen nem tudunk változtatni – mondta Kapás Boglárka az M4 Sportnak. – Ezt el kell fogadni, tovább kell lépni, el kell gondolkozni azon, hogy mi a következő lépés, mire készülünk most. Én azzal vigasztalom magam, hogy ha egyszer elértem egy ilyen formát, akkor menni fog még egyszer.”

Mindezt edzője, Virth Balázs is megerősítette a nak. A 41 éves tréner elmondta, folyamatosan tartja a kapcsolatot Bogival.

„Minden nap beszélünk, Bogi alapvetően egy pozitív versenyző. Nyilván elkeseredett, amikor a tesztje pozitív lett, de másnap már úgy volt vele, hogy legalább átesik rajta. Amikor elhalasztották az olimpiát, azt mondtam neki, hogy gondolj bele, egy év múlva még jobb leszel! Nem esett depresszióba, hanem igyekezett a jó oldalát látni a dolgoknak.”

Szerencsére az úszónő továbbra is tünetmentes, jól érzi magát, erőnléti edzéseket végez odahaza.

„Hála Istennek továbbra is tünetmentes, de nem tudjuk, hogy mivel jár a betegség – folytatta Virth. – Kurucz Attila erőnléti edző készített neki egy edzéstervet, amit videóchaten mutatott meg neki. Emellett önállóan tornázik, kizárólag saját testsúlyú erőnléti edzéseket végez, jógázik, lazító és nyújtó gyakorlatokat csinál. Amíg pozitív a tesztje, addig nem várok el tőle semmi extrát, nem szeretném, hogy bármi baja legyen.”

Kapás Bogi nem hagyja el a házat, az ételhez szükséges hozzávalókat rendre kiszállítják neki. Feltalálja magát, a napokban például képet festett, az alkotást megosztotta az Instagram oldaldán. Úgy fest, tényleg nem kell aggódni érte.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszkocka, ami nem száraz hatású
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?