SPORT

Kapás Bogi elárulta, ezt szokta csinálni a víz alatt

A magyar úszónő nagyjából 70 kilométert úszik hetente.
  • Szerző: Ripost

Jótékony céllal ússza körbe a Balatont Kapás Boglárka. Az olimpiai bronzérmes, világbajnok sportoló egy versenymedencében készül leúszni a 235 kilométeres távot, hogy ezzel 235 ezer forintot gyűjtsön.

Kapás Boglárka Fotó: MTI/Kovács Tamás

A bevétel az ENSZ Gyermekalap, az UNICEF munkáját támogatja, a szervezet többek között azokat a gyerekeket és családjaikat segíti, akik tiszta víz nélkül kényszerülnek megbirkózni a járványveszéllyel és a mindennapokkal.

„Szerencsés vagyok, és azt mondhatom, hogy a második otthonom a víz, azonban a világon mintegy 2,1 milliárd embernek nincs hozzáférése tiszta vízforrásokhoz – mondja Kapás Boglárka. – Ezzel a kampánnyal azokra a gyerekekre szeretném felhívni a figyelmet, akiknek nap mint nap meg kell küzdeniük az ivóvíz hiányával.”

Boginak összesen 4700 alkalommal kell fordulnia az 50 méteres medencében, hogy teljesítse a 235 kilométert. Egyébként a nyílt vízi úszás nem az ő világa, nem igazán kedveli, nem szokott ilyen versenyeken indulni.

„Hat-hét kilométer úszás egy edzés adagom, ami nagyjából 70 kilométert jelent hetente. A sok fordulóhoz természetesen jó monotóniatűrés kell. Amíg iskolába jártam, a víz alatt verseket magoltam, memorizáltam, zenét hallgattam, hogy könnyebben motiváljam magam.”

És ezeket olvastad már?