OLDALVONAL

Kampányarc lett Dzsudzsák Balázs, fontos ügy mögé állt

A koronavírus elleni küzdelem arca lett Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben.
  • Szerző: Ripost

Egy fotón két Dzsudzsák Balázs-figurával üzen a koronavírus-járvány kapcsán az al-Ain FC a közösségi oldalain. Az arab futballcsapat kampányképén a magyar válogatott csapatkapitánya bal lábbal jó nagyot rúg a vírusba, mellette pedig kesztyűben és maszkban is látható.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Maradj otthon, maradj biztonságban – hirdeti a szöveg, míg a klub címere alatt azt tanácsolják, hogy nyilvános helyen mindenki viseljen maszkot.

Fotó: Facebook

Dzsudzsák legutóbb március 14-én lépett pályára az Egyesült Arab Emírségek bajnokságában, amely azóta szünetel. Akkor a 33 éves légiós menedzsere, Vörösbaranyi József a nak elmondta, a játékos még nem kapott információt a klubjától a hazatérése kapcsán. Nos, azóta ez megtörtént, Dzsudzsák El-Ajn városában maradt.

A vele hirdetett kampány azt sugallja, hogy immár annak ellenére a klub egyik legnépszerűbb játékosának számít, hogy csupán bő két hónapja került az al-Ainhoz. A szurkolók szeretik őt, és a játékára valóban nem lehet panasz: Dzsudzsák az eddigi négy bajnoki meccsén egy gólt szerzett, és egy gólpasszt adott. Csapata 19 fordulót követően a második helyen áll a bajnokságban, hat ponttal szorul az éllovas al-Ahli mögé. Egyelőre nincs szó a folytatásról, május végéig elhalasztották a mérkőzéseket.

Az Egyesült Arab Emírségekben április 16-ig 5825 koronavírusos megbetegedést regisztráltak, és 35-en haltak meg a vírushoz köthető szövődményekben.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?