SPORT

Itt a döntés: a Groupama Arénában marad a Fradi

A még több szurkoló reményében a Fradi pályát cserélt volna a Bajnokok Ligájában, végül azonban marad. A Puskás Arénában ugyanis már a novemberi válogatott meccsekre újítják meg a gyepet.
  • Szerző: sk

“Az FTC vezetősége felvette a kapcsolatot a Puskás Arénával, amelynek vezetősége bár rendkívül segítőkész és konstruktív volt, de arról értesítette egyesületünket, hogy technikai okokból mindhárom hazai BL-összecsapásunkat nem tudnánk náluk megrendezni. Ezért klubunk vezetősége úgy döntött, hogy a Groupama Aréna marad csapatunk otthona a BL főtáblás találkozók során is.”ezt a közleményt adta ki a Ferencváros focicsapata csütörtök este. Így ha be is engedik a nézőket a stadionba, ők biztosan a Groupama Arénában fogadják az ellenfeleket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Az ok egyszerű: novemberben válogatott mérkőzéseket, jövő nyáron pedig négy Európa-bajnoki meccset játszanak a Puskásban. Ezért most újítják meg úgy a gyepszőnyeget, hogy az hosszú távon kifogástalan minőségű legyen.

A információja szerint decembertől az UEFA havonta ellenőrzi a rendező stadionok állapotát, így onnantól már nem lehetnek felújítási munkálatok az arénákban. A Puskásban ezért a múlt heti, Szuperkupa meccs után kezdték meg a gyep karbantartását, ez a munka pedig novemberig tart. A Fradi októberi, hazai BL-meccsét így biztosan nem játszhatná a Puskásban. Az UEFA szabálya ugyanakkor kimondja, hogy a csapatok kötelesek ugyanabban a stadionban lejátszani az összes otthoni főtáblás meccsüket, ezért a Fradi nem költözhet el a Groupama Arénából.

Fotó: MTI / Kovács Tamás

A Puskás Aréna gyepszőnyege novemberre tökéletes lesz, a válogatott már ott játssza két Nemzetek Ligája meccsét, és remélhetőleg a második Eb-pótselejtezőjét.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?