TÜZELŐÁLLÁS

„Varázslatos ember volt” – Igaly Diána halála megtörte a sporttársadalmat

Életének 57. évében csütörtökön este elhunyt Igaly Diána olimpiai, világ- és Európa-bajnok koronglövő, a Magyar Sportlövő Szövetség alelnöke.
  • Szerző: Ripost

„Egy igazi bajnok, egy legenda ment el” – mondta az MTI-nek Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára, akit péntek délelőtt több százan kerestek már telefonon, üzenetben, hogy részvétet nyilvánítsanak Igaly Diána halála miatt. – „Dia halála, mondhatom, megroppantotta a sportlövő-, sőt, az egész sporttársadalmat. Varázslatos ember volt, s nem csupán nagy bajnok, hanem egy szeretni való ember, akivel elég volt néhány percet beszélnie bárkinek, hogy érezze a jóságát.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Igaly Diána Életének 57. évében csütörtökön este hunyt el

Igaly Diána Életének 57. évében csütörtökön este hunyt el
Fotó: MTI

A főtitkár elmondta, hogy Igaly Diána hosszú hetekig küzdött, de végül a vírust nem tudta legyőzni.

„Január legvégén, a születésnapján még boldogan, mosolygósan beszéltünk telefonon, néhány hét után pedig ez történt. Ez a vírus kegyetlen és kiszámíthatatlan, borzasztó” – jegyezte meg a sportvezető, hozzátéve, hogy reméli, minél többen kérik majd az oltást, mert szerinte csak így lehet legyőzni a járványt.

A kiváló skeetlövő, Igaly Diána koronavírus-fertőzés okozta betegség miatt került kórházba. A magyar sportlövészet egyik legnagyobb alakja volt, női skeetben mindent megnyert, amit lehetett. Olimpián 2004-ben, világbajnokságon 1998-ban és 2002-ben, Európa-bajnokságon pedig 1989-ben diadalmaskodott egyéniben. A szakág ötkarikás debütálásán, a 2000-es sydneyi játékokon bronzérmet szerzett, összességében a felnőttek között vb-n 11, Eb-n pedig 13 alkalommal állt dobogóra.

Az MSSZ közleményében jelezte, hogy az év sportlövőjének ötször megválasztott, 2019-ben pedig életműdíjjal jutalmazott bajnokát saját halottjának tekinti.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?