SPORT

Győzött a szerelem, Hosszú Katinkáról ezt mondta a kapitány

Az úszónőnek egyszer már bejött ez a recept.
  • Szerző: sk

Nagyon úgy tűnik, hogy Hosszú Katinka visszatér a már bevált recepthez. A jövőben ismét csakis szerelmével készül, a medence mellett is egy párt alkot Gelencsér Mátéval. A rosszul sikerült tokiói olimpia után a cél 2024 és a párizsi játékok. Egyszer már bevált ez a munkamódszer, kérdés, most vajon sikeres lesz-e.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Közösen folytatják
Fotó: Nemzeti Sport

Az úszók szövetségi kapitánya mindenesetre kíváncsian várja, mit hoz a jövő.

„Mindig a versenyző választ„ – szögezte le a Borsnak Sós Csaba.

A szövetségnek nincs beleszólása a dologba, legfeljebb javaslatot tehet, de jogi alapja nincs a döntéshez. Persze jól, tudjuk, hogy bizonyos munkakörökhöz szükségeltetik a ”papír„, de tapasztalatom szerint, az uszodák környékén nem igazán kérik a bizonyítványokat. Csak az számít, hogy milyen gyorsan úszik a tanítvány, akár az edzői dokumentum nélkül.”

Sós Csaba szerint az elmúlt évek során, a bolognai rendszernek köszönhetően, nem volt szakedző-képzés itthon, így a papír nélkülieknek megnyíltak a kapuk.

„Persze lehet papírt szerezni az OKJ-s tanfolyamokon, ott ki kell fizetni a beugró összeget, aztán előbb-utóbb megvan a bizonyítvány. Nagy kérdés, mit ér az ott megszerzett szaktudás„ - mondta a kapitány.

Sós Csaba szerint Hosszú Katinka tudja mit csinál, szerinte párja és szerelme sokat segíthet a háromszoros olimpia bajnoknak, ha van papírja, ha nincs.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?