OLDALVONAL

Ezeket a szabályokat kell betartania a magyar sportolóknak az Eb-n

A Danyi Gábor, Elek Gábor szövetségi kapitány páros irányítja a magyar női kézilabda-válogatottat a ma kezdődő dániai Európa-bajnokságon. A mérkőzések alakulásába azonban alaposan beleszólhat a koronavírus is.
  • Szerző: GG

A magyar válogatott pénteken (18.15, Sport 1), Horvátország ellen játssza első mérkőzését a dániai Európa-bajnokságon. A tornának eredetileg Norvégia is házigazdája lett volna, de a koronavírus-helyzet lemondta a rendezést. Dániában nagyon szigorú szabályokat hoztak a járvány miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Nem lehet elhagyni a szállodát

Az elmúlt világversenyekkel ellentétben, idén nem lesz lehetősége a játékosoknak várost nézni a pihenőnapokon. A kézilabdázók kizárólag a mérkőzések és az edzések idejére hagyhatják el a szállodájukat.

Fotó: MKSZ

2. Folyamatos lesz a tesztelés

Dániába csak negatív koronavírus-teszttel léphettek be a játékosok, akiket azonnal újrateszteltek a repülőtéren. A torna első napján ismét vizsgálat vár mindenkire, amelyet 72 óránként megismételnek. Aki pozitív mintát ad, azt azonnal elkülönítik egy másik szállodában. Amennyiben annyi pozitív eset van egy válogatottnál, hogy nem tud kiállni egy mérkőzésre, akkor véget ér számára az Eb.

„Alkalmazkodunk a helyzethez, amin nem tudunk változtatni, azt fogadjuk el. A klubjainknál már megszoktuk, hogy elmarad egy mérkőzés, vagy a játékosoknak karanténba kell menni. A kiszámíthatóság teljesen elvész most”

– mondta el Danyi Gábor edző az Infórádiónak.

3. Nem érintkezhetnek a sajtóval a játékosok

A média képviselői nem találkozhatnak személyesen a kézilabdázókkal, internetes összeköttetéssel kommunikálhatnak. A sportcsarnokokban lesz egy piros „buborék”, ahol csak a játékosok, az edzők, a stábtagok és a játékvezetők tartózkodhatnak, ők nem érintkezhetnek a kék zónában helyet kapó emberekkel, köztük a sajtóval.

Háfra Noémi (labdával) kulcsember lesz az Eb-n
Fotó: MKSZ

4. Nem lesznek nézők

Eredetileg legfeljebb 500 szurkolót beengedtek volna a találkozókra, de később kiderült, hogy ennyi helyet megtöltenek a csapatok, a rendezők és a média képviselői. Nem lesz tehát fergeteges hangulat a kontinenstornán, de ehhez, ebben az idényben hozzászokhattak a sportolók.

5. Hazaküldik a szabályszegőket

Amennyiben bármelyik intézkedést megszegi valamelyik játékos, akkor el kell hagynia Dániát, és véget ér számára az Eb. Sosem látott szigor vár tehát a kézilabdázókra.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?