KIAJOBB

Erre vártak, végre megméretik magukat az úszók

Péntektől vasárnapig Budapesten rendezik meg a Négy Nemzet úszóversenyt.
  • Szerző: Ripost

Az elhalasztott tokiói olimpia eredeti időpontjában rendezik meg a Négy Nemzet úszóversenyt. Bár a péntektől vasárnapig a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában sorra kerülő viadalon a szurkolók nem lehetnek ott, az M4 Sport képernyőjén rendre 18 órától élőben követhetik. A sportcsatorna pénteken, szombaton és vasárnap is ugyanebben az időben közvetíti a futamokat.

Kapás Boglárka
Fotó: MTI

A világbajnok Kapás Boglárka edzője, Virth Balázs a nak elmondta, ezúttal nem annyira számítanak az időeredmények.

„Nem egy világversenyről van szó, de biztosan lesznek jó úszások, remek időeredmények. Viszont jelenleg ez nem annyira szempont, inkább az a lényeg, hogy végre versenyezni lehet, hiszen az országos bajnokság, a budapesti Európa-bajnokság és a tokiói olimpia is elmaradt idén.”

A magyar versenyzőknek előfutam-rendszerű lesz a viadal, közülük a két legjobb kerül a döntőkbe, ahol a meghívott nemzetek két-két úszóval képviseltetik magukat. A csehek és az osztrákok mellett eredetileg a németek jöttek volna, helyettük végül a lengyelek érkeznek.

„Példaértékű, példamutató, egyben jó lehetőség a sportolóknak, hogy megméressék magukat, és megmutassák, hol tartanak a felkészülésben. Mindannyian várták már, hogy végre történjen valami” – mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?