KIAJOBB

Erre várnak a magyar fociszurkolók, minden idők legerősebb NB II-es bajnoksága következhet

17 bajnoki cím, 16 kupagyőzelem – ez következő évadban a labdarúgó NB II-ben szereplő csapatok eredménysora. Fantasztikus mezőnnyel indul majd a másodosztály, amit a szurkolók is fokozott érdeklődéssel várnak.
címkék:
  • Szerző: GG

A fővárosi csapatok mellett kilenc megyeszékhely (Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kaposvár, Pécs, Nyíregyháza, Szeged, Szolnok, Szombathely) együttesei alkotják az NB II-es mezőnyt, a tíz legnépesebb magyar városból hat is a másodosztályú csapatnak ad otthont. Óriási küzdelem, és komoly rangadók lesznek a feljutásért a 2020/21-es évadban, amire sok csapat pályázik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Loki ez elmúlt 15 évben hét bajnok címet nyert az NB I-ben
Fotó: MTI

Az elmúlt tizenöt év legeredményesebb magyar csapata, a hét bajnoki és hat kupagyőzelem mellett a BL- és az El-csoportkörében szerepelt Debrecen az egyik nagy esélyes. A huszonhét év után az NB I-ből kieső Loki városi rangadót játszhat majd az NB III-ból feljutó DEAC ellen.

A hajdúságiak mellett a hatszoros magyar bajnok Vasas a feljutás nagy esélyese, az angyalföldiek többek között az NB I-es gólkirály Radó Andrással erősíthetnek ennek érdekében.

Debreceni városi rangadót is rendeznek majd a Nagyerdei Stadionban
Fotó: MTI

Szintén az osztályváltásban reménykedik a Győr, amely a napokban tíz játékosát küldte el. A négyszeres bajnok ETO 2013-ban ért legutóbb csúcsra az NB I-ben. Szegeden tavaly adták át a Szent Gellért Fórumot, amelyben a Vasas és az MTK elleni találkozón ötezer néző előtt játszott a klub. A Tisza-partiak ebben az évadban azért küzdhetnek, hogy hosszú idő után (1999) újra élvonalbeli csapat legyen a városban.

Szegeden imádják a focit:

A magyar focidrukkerek már-már jobban várják az NB II rajtját, mint az első osztályét.

„Az NB II szurkolói szempontból sokkal érdekesebb lesz, mint az első osztályunk”
– írta az egyik hozzászóló a Nemzeti Sporton.
„A másodosztály kis túlzással izgalmasabb lesz, mint az NB I. Sok csapat van, amelynek komoly tradíciói vannak, zömében a megyeszékhelyek klubjai”
– írta egy másik kommentelő.

A másodosztály 2019/20-as évadjában 854 fő volt az átlagnézőszám, az borítékolható, hogy ennél jóval magasabb lesz ez a szám a következő évadban. Rajt, augusztus 2-án.

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?