OLDALVONAL

Elképesztő történet, Maradona fizette Dévényi Tiborék szállodai számláját

Szerdán, életének 61. évében hunyt el minden idők egyik legjobb labdarúgója, Diego Armando Maradona. A világbajnok legenda 1986-ban egy magyar gyermek kívánságát is teljesítette Dévényi Tibor népszerű műsorában, a Három kívánságban.
  • Szerző: GG

Az egész világ gyászolja Diego Maradonát, aki 1986-ban megnyerte a labdarúgó-világbajnokságot Argentínával. A mindenhol istenként tisztelt legenda két évvel később elvállalta a szereplést Dévényi Tibor műsorában, a Három kívánságban, ahol még a műsorvezetővel is focizott Nápolyban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Öt percet kaptunk Maradonával, de végül negyvenet töltöttünk vele, ebből öt percet én is focizhattam vele” – árulta el a nak Dévényi Tibor.
„Nagyon közvetlen ember volt, mindenről el lehetett vele beszélgetni. Azt is elmesélte, hogy az apukája azt mondta neki, ha jó focista akarsz lenni, akkor figyeld a magyarokat” – folytatta a népszerű magyar tévés.

Maradona (középen) és Dévényi Tibor (jobbra)
Fotó: Dévényi Tibor

A fiatal fiú, akinek teljesült a kívánsága egy dedikált mezt kapott a 91-szeres argentin válogatott támadótól. Természetesen Dévényi Tiborék sem érkeztek üres kézzel, egy játékbabát hoztak ajándékba, hiszen nem sokkal korábban született meg Maradona kislánya.

Az olasz Napolit 1984 és 1991 között erősítő Maradonával egy olasz üzletemberen keresztül hozták össze a találkozót, aki a klub elnökének jó barátja volt. A magyar küldöttségnek pedig egy nem mindennapi meglepetésbe is volt része, amikor három nap után távoztak az olasz városból.

„Mikor mindennek vége volt, fizettünk volna a szállodában, de ekkor mondták, a recepción, hogy Maradona úr már rendezte a számlát”

– mondta el Dévényi Tibor.

Jól mutatja Maradona nagyságát, hogy Nápolyban azt szeretnék, hogy minél hamarabb vegye fel a nevét a stadion, Argentínában pedig háromnapos nemzeti gyászt hirdettek.

És ezeket olvastad már?