TÜZELŐÁLLÁS

Szívszorító üzenet Pelétől Maradonának: „Együtt játszunk majd a mennyországban”

A 80 éves egykori brazil labdarúgó az Instagramon üzent.
  • Szerző: Ripost

A labdarúgás történetének egyetlen háromszoros világbajnoka, Pelé egy héttel Diego Maradona halála után búcsúlevelet írt a legendás játékosnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pelé Fotó: AFP

A 80 éves brazil sportember az Instagramra feltöltött írásában úgy fogalmazott: „egy zseni voltál, aki elvarázsolta az egész világot.”

„Bűvész voltál, amikor a labda a lábadnál volt, egy igazi legenda. Mindenekelőtt azonban az én nagyszerű barátom, hatalmas szívvel” – írta a szintén legendás Pelé Maradonának, aki 60 éves korában, múlt hét szerdán hunyt el szívinfarktusban. „Nagyszerű barátom, köszönöm Neked az egész közös utunkat. Egy napon a mennyországban egy csapatban játszunk majd. Hirtelen bekövetkezett halálod miatt már nem tudtam személyesen elmondani, ezért most leírom: Szeretlek, Diego.”

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött. Halála után egy nappal a Buenos Aires északnyugati külvárosában, a Bellavistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőben helyezték örök nyugalomra.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?