SPORT

„Ég veled Bajnok, ég veled Példakép!” – csapattársak és barátok búcsúztak Benedek Tibortól

Szívszorító szavakkal búcsúztak a legendás olimpikontól, Benedek Tibortól.
  • Szerző: Ripost

Közösségi oldalaikon is búcsúznak a csütörtökön 47 éves korában elhunyt Benedek Tibortól korábbi csapattársai, játékosai, barátai, tisztelői.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szivós Márton: „Isten Veled Barátom! Köszönök mindent!”

Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke: „Nyugodj békében Barátom!”

Märcz Tamás, a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya: „Nyugodj békében! Szívemben őrizlek mindörökké!”

Székely Bulcsú:

Drága Tibi! Keresem a szavakat, de nem jönnek! Talán nem is kellenek szavak! Ömlenek rám az emlékek...

Tudod Tibi, már akkor példakép voltál, amikor még rajtad kívül talán kevesen gondolták...amikor megérkeztem gyerek fejjel a KSI-be, már akkor hihetetlen volt az az alázat, céltudatosság és szorgalom, ami benned volt! Ezt az oldaladat ma már az egész világ ismeri.... ugye emlékszel... néhány éve bejöttél hozzám az irodába, nem szokványos helyen találkoztunk az uszodában, de valami, akkor fontosnak tűnő dologról beszéltünk... igen, persze hogy vízilabdáról... amikor indultál tovább a dolgodra, a beszélgetés után, körbenéztél a falakra kitett képeket vizsgálva, nem volt számodra sem meglepő, szinte mindegyiken rajta vagy... emlékszel?...megmutattam a kedvenc képemet a falon, a Sydney döntő utolsó Magyar góljának pillanatában készült a kispadról... Dénes, Rajmi, Barna, Papesz és Zoli ugranak egyszerre a magasba, csak egy valaki maradt ülve, hátradőlve, Angyali mosollyal az arcán... igen, TE! Megkérdezted, miért ez a kedvenc képed, miért pont az amin nem vagy rajta Csucsu?....a válasz egyszerű, mondtam... mert ott, abban a pillanatban, amikor mindenkinek végérvényesen kiderült, elértük azt a varázslatos célt, amiért azóta dolgoztunk, amióta először lementünk az uszodába, Rajtad egy dolog látszott, minden akadály, nehézség ellenére, munkával és szorgalommal elérted az álmodat...jöhet szembe a világ, mit sem ér... nem őrjöngve, a világnak kiáltva ünnepeltél, “csak” tudtad, megcsináltad, tanulva az út során eléd kerülő leckékből! Magadnak bizonyítottál, de értünk küzdöttél...

Hatalmas űr tátong most utánad! Ahogy Pista bácsi távozásakor is mondtam, a világ, az uszoda soha többet nem lesz olyan, mint volt... a Margitsziget, a poénok, melyeken úgy tudtál...olyan őszintén nevetni, mint senki más...

Megtisztelve érzem magam hogy ismerhettelek, hogy járhattam azon az úton, amit mutattál nekünk!
Legyen Neked könnyű a föld Drága Barátom!!!„

Vincze Ottó, korábbi válogatott focista:

„A sport megtanít győzni és veszíteni, elfogadni a győzelmeket és a vereségeket. Ezt nem tudom elfogadni. Ég veled Bajnok, ég veled Példakép”

Kiss Gergely a profilképét állította át.

Manhercz Krisztián: „Nyugodj békében Tibi!! Te voltál, aki behívott a válogatottba és a Te bizalmadnak köszönhetem, hogy képviselhettem Magyarországot az OLIMPIÁN! Köszönök mindent MESTER!”

És ezeket olvastad már?