TÜZELŐÁLLÁS

Dönteni kell, fontos lépés előtt áll a Fradi

Habár a Ferencváros a hazai és a nemzetközi porondon is szeretne helytállni, látszólag az Európa-liga idén elsőbbséget élvez.
  • Szerző: RIPOST

Soha nem látott összeállításában játszott vasárnap az NB I-ben az Európa-liga rájátszásában érdekelt Ferencváros. Szerhij Rebrov vezetőedző kizárólag olyan játékosokat jelölt a Puskás Akadémia elleni kezdőcsapatba, akik három nappal korábban nem szerepeltek a Suduva elleni (0-0) EL-meccsen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ihor Haratyin (zöldben) és társai csütörtökön az Európa-liga csoportkörért játszanakFotó: MTI

Magyarán az ukrán tréner pihentette a legjobbjait a kupa-visszavágóra, és a „cseresort” szerepeltette a hazai porondon. Csúfos kudarc lett a vége, a felcsútiak 4-1-re elverték a bajnoki címvédő Fradit. Mindez azt sejteti, hogy a zöld-fehér sereg aligha lesz képes azonos nívót képviselni mindkét sorozatban. Ha csütörtökön sikerrel járnak a Suduva ellen és bejutnak az Európa-liga csoportkörébe, akkor kisebb esélyük lesz a címvédésre az NB I-ben a nagyobb igénybevétel miatt. Ráadásul a közelmúlt is ezt sugallja.

Amíg például a Vidi tavaly ősszel az Európa-liga csoportkörében szerepelt, addig az NB I-ben három vereség is érte. Gyorsan komoly hátrányba került a Ferencvárossal szemben, és a bajnokság végén 13 ponttal szorult a győztes zöldek mögé. Ugyanez volt a helyzet a 2012/13-as idényben is. Akkor a Paulo Sousa vezette fehérváriak sem bírták a dupla menetet, az EL őszi csoportköre alatt négyszer is kikaptak az NB I-ben, és esélyük sem volt a bajnoki címre. A győriek 10 pontot „vertek” a második Vidire.

Ennél nagyobb mélyrepülést produkált a Debrecen, amely 2010 őszén játszott az El-ben. A Loki képtelen volt helytállni mindkét fronton, a nemzetközi menetelés után csak a hatodik helyen zárt az NB I-ben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?