TÜZELŐÁLLÁS

Döbbenetes mérleg, Dzsudzsák idén csak a válogatottal nyert

Felemás éve van Dzsudzsák Balázsnak. Amíg a magyar labdarúgó-válogatott tagjaként szenzációs sikereket él meg, addig a klubjában sorozatos kudarcok érik.
  • Szerző: RIPOST

Döbbenetes nyeretlenségi szériát görget az al-Ittihad Kalba. Dzsudzsák Balázs együttese az utóbbi 16 tétmeccsén nem tudott nyerni, idén még nem győzött, legutóbb tavaly december 14-én járt sikerrel.

Dzsudzsák Balázs remekel idén a válogatottban
Fotó: MTI

Az új idény is borzalmasan kezdődött, az elmúlt egy hét során a Kalba mindkét meccsét elbukta az egyesült arab emírségekbeli Ligakupa csoportkörében, így nulla ponttal az A csoport utolsó előtti helyén áll.

Dzsudzsák Balázs kezdőként volt részese a csapat múlt pénteki vereségének, a magyar szélső a 35. percben gólt szerzett, majd a hajrában sárga lapot kapott. Az al-Ittihad Kalba pocsék eredményei alapján akár aggódhatnánk is érte, de a rutinos játékos a válogatottban bizonyította, hogy nem befolyásolja formáját a negatív széria.

A 32 éves futballista az utóbbi három Eb-selejtezőn, a horvátok, az azeriek és a walesiek ellen is kezdőként lépett pályára, és rendre kimagasló teljesítményt nyújtott. Mindhárom győzelemben kulcsszerepet vállalt, két gólpasszt adott. Marco Rossi szövetségi kapitány is erről beszélt.

„Számomra ő az egyetlen játékos, hangsúlyozom, az egyetlen játékos a keretben jelen pillanatban, akinél már kizárólag a válogatott élvez prioritást – fogalmazott Rossi. – Dzsudzsák Balázsnál most egyértelműen a nemzeti csapat számít igazán. Jóval korábban biztos neki is fontos volt a klubcsapat, most viszont büszke rá, hogy ő lehet a válogatott csapatkapitánya.”

Magyarán klubforma ide vagy oda, Dzsudzsák a válogatottban ismét száz százalékos teljesítményt fog nyújtani. A szlovákok elleni szeptember 9-i Eb-selejtezőn szükség is lesz rá.