OLDALVONAL

Csalódást keltő vb, így értékelt a magyar válogatott szövetségi kapitánya

A magyar női kézilabda-válogatott a 14. helyen zárta a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságot, miután az utolsó mérkőzésén 26-21-re kikapott a francia csapattól.
  • Szerző: ST

A magyar csapat mind a négy európai ellenfelétől vereséget szenvedett a tornán. Az előző vb-n a 15. helyen zárt Kim Rasmussen együttese, ezen most egy helyet javított.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

A válogatott ugyan a vb-ről nem szerzett jogot az olimpiai selejtezőkre, de a legutóbbi Eb-n elért 7. helye miatt még van esélye erre.

„Sosem adom fel, apró részletek döntöttek, hogy van-e lehetőségünk az olimpiai selejtezőkre. Az előző évben a magunk útját jártuk, idén nem. Nem mondok semmit a szövetségnek, azt mutattam, amit a legjobban tudok. Imádom a munkám, Magyarországot, a csapatot, de néha a sport ilyen, hogy nem sikerül minden. Ha azt gondolják a szövetségnél, hogy nem én vagyok a legmegfelelőbb a posztra, akkor ez az ő döntésük. Megdolgoztam azért, hogy itt legyek”
- mondta el Kim Rasmussen szövetségi kapitány a mérkőzést követően az M4 Sportnak.

Akkor lehet meg a kvalifikációs torna, ha a norvég, orosz, holland, svéd, román ötösből négy a vb-végeredmény alapján a legjobb hétben végez.

És ezeket olvastad már?