OLDALVONAL

Böde Dániel nem tart a koronavírustól, de a családját félti tőle

A Paks labdarúgócsapatánál is újrakezdték az edzéseket.
  • Szerző: ST

A koronavírus-járvány miatt az NB I is leállt március 16-án. A Paksnál nemrégiben kezdték újra a tréningeket, amelynek a klub sztárja, Böde Dániel nem örül. A csatár azt is elmondta, hogy nem tart a vírustól.
„Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem magamat féltem! Harminchárom éves vagyok, mindennap mozgok, ha elkapom a vírust, túlélem. A szüleim és a három gyermekem miatt aggódom elsősorban”
- nyilatkozta Böde a Nemzeti Sportnak.

Böde Dániel (fehér mezben)
Fotó: MTI

„Mindig is őszinte voltam, most is az leszek: nem díjazom” – mondta Böde az újrakezdés kapcsán a Nemzeti Sportnak. Nem értem, miért kell kockáztatni az egészségünket. Félreértés ne essék, nem magamat féltem, hanem a családomat. Az elmúlt hetekben egyébként is ritkán látogattam meg a szüleimet elővigyázatosságból, innentől kezdve egyáltalán nem megyek át hozzájuk, mert a legkisebb esélyét sem akarom megadni annak, hogy én fertőzöm meg őket. Egyvalamit azért megjegyeznék: ha netán elkapom a vírust, de tünetmentes leszek, akkor nem állok le az edzésekkel! Mégpedig azért nem, mert abban a helyzetben, amilyenben vagyunk, nem akarok két hétre kiszállni! Ha nemsokára tétmeccset kell játszanunk, nem hagyhatom cserben a csapatomat” – mondta el Böde a Nemzeti Sportnak.

Böde 25 tétmérkőzésen 9 gólt szerzett a jelenleg felfüggesztett évadban.

És ezeket olvastad már?