TÜZELŐÁLLÁS

Benedek Tibor szívszorító örökségéről beszélt a válogatott kapitánya

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya azt a munkát viszi tovább, amit Benedek Tibor elkezdett.
  • Szerző: Ripost

Benedek Tibor tanítványai a jövő nagy reménységei lehetnek a magyar férfi vízilabda-válogatottnál. Többek között erről is beszélt Märcz Tamás szövetségi kapitány az Origónak adott interjújában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Märcz Tamás tovább viszi Benedek Tibor örökségét

Märcz Tamás viszi tovább Benedek Tibor munkáját
Fotó: MTI

Konarik Ákos és Vigvári Vendel az UVSE-nél nevelkedtek, együtt dolgoztak a tavaly júniusban elhunyt egykori legendás pólóssal és edzővel, Benedek Tiborral. Märcz úgy véli, a háromszoros olimpiai bajnok klasszis itt hagyta az örökségét a válogatottnál.

„Benedek Tibor még magasabb szintre emelte a játékukat, kihozta belőlük a maximumot abban a két évben, amikor velük dolgozott. Jó érzés, hogy Tibor munkáját viszem tovább a két pólós által. Ez az érzés is itt lebeg körülöttünk, amikor rájuk nézünk. Az UVSE-ből rajtuk kívül is jönnek majd még bőven olyan játékosok, akikkel szintén Tibor dolgozott, és a jövő reménységei lehetnek a válogatottnál. A játékosokban hagyta itt az örökségét.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?