SPORT

Sosem felejthetem a mosolyát: szívszorító szavakkal emlékeztek meg a barátok Benedek Tiborról – Videó

Benedek Tibor elvesztése óriási űrt hagyott a családja, a barátai és a csapattársai szívében. A legendáról a hozzá közelállók emlékeztek meg.
címkék:
  • Szerző: ripost

Egy évvel ezelőtt, 2020. június 18-án, súlyos betegség után hunyt el Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, aki 2013 és 2016 között a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt.

A legenda elvesztése óriási űrt hagyott nem csak a család és a barátok, de a rajongók és a sportolók szívében is.

Egykori csapattársai megható szavakkal emlékeztek meg róla.

Egy éve hunyt el Benedek Tibor

Egy éve hunyt el Benedek Tibor
Fotó: Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

„Ő saját magával volt folyamatosan versenyben. Mindig azt mondta, hogy saját maga legnagyobb ellenfele ő maga, neki megvannak a saját magával folytatott harcai és küzdelmei. Ez egy elég magas mérce, ha valaki Benedek Tibornak akar megfelelni és vele versenyezni” – mondta el a Tények Plusznak Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó.

Szécsi Zoltán, a magyar vízilabda-válogatott egykori kapusa elmondta, mindig gondol egykori barátjára, akinek a mosolyát soha nem felejti el.

„Egy olyan kedves mosoly ez, amiben mindig egy olyan elégedettség, olyan barátságosság volt, ami minden szívet megnyitott az ő irányába is. Tiborról nyilván az eltökéltség és a motiváció szintjén csak a legnagyobb szuperlatívuszokban beszélhetünk. Ezzel mindenkit, az egész csapatot húzta magával. Bárki, aki egy picit lendületét vesztette, ránézett Tiborra, és már szaladt előre” – emlékezett a szép időkre Szécsi.

A Tények Plusz videóját itt tekintheted meg:

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?