TÜZELŐÁLLÁS

Balhés napok, közeleg az edzőváltás a Barcelonánál

Szinte biztosra vehető, hogy hamarosan menesztik a Barcelona labdarúgócsapatának edzőjét.
  • Szerző: Ripost

A korábbi klublegenda, Xavi válthatja Quique Setient a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján. A katalán együttesnél egyre nagyobb a feszültség a játékosok és a tréner között. Lionel Messi és társai szerint csökkent az esélyük a bajnoki cím megvédésére, és a Bajnokok Ligája megnyerésére, nem bíznak a szakmai stábban.

Barcelona
Fotó: AFP

A Mundo Deportivo úgy tudja, a Barca vezérei hétfőn Setiennel tárgyaltak, és a támogatásukról biztosították. Eközben a Catalan Radio szerint az edző valójában ultimátumot kapott: ha a csapat nem nyeri meg a következő két mérkőzését, akkor menesztik a spanyol szakembert.

Setien utódja Xavi lehet, aki játékosként – 1998 és 2015 között – 767 mérkőzésen játszott a Barcelonában, jelenleg a katari al-Szaddot irányítja.

„Felkészültem a vezetésre, a legfőbb álmom az, hogy a Barcelona edzőjévé váljak” – mondta Xavi a sport.es oldalnak. „Januárban a Barcelona hozzám fordult, de még nem álltam készen, akkor sem a körülmények, sem az idő nem volt megfelelő. Remélem, újra keresni fognak.”

A Barcelona kedden este az Atlético Madridot fogadta a spanyol bajnokság rangadóján. A Barca jelenleg két pont hátránnyal a második helyre szorult a Real Madrid mögé.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?