OLDALVONAL

Az Eb-ellenfeleket erősítik a két magyar sztárcsapat játékosai

A két magyar sztárcsapat, a Szeged és a Veszprém mindössze négy játékost ad a magyar férfi kézilabda-válogatott Európa-bajnoki keretébe. Ezzel szemben más nemzeti csapatokba 17 kézist delegál a két élklub.
címkék:
  • Szerző: ST

Fiatal kerettel, több alapembere nélkül vág neki a férfi kézilabda Eb-nek a magyar válogatott, amellyel szemben nem is fogalmazott meg célkitűzést a Magyar Kézilabda-szövetség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Nincs elvárás a szövetség részéről, de ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnénk megnyerni a csoportmeccseket. A realitás persze nem az, hogy nagy reményeink lehetnének”
mondta el Nagy László, a válogatott csapatmenedzsere az Eb-t megelőző sajtótájékoztatón.

A keretben a két magyar BL-sztárcsapatot, a Szegedet és a Veszprémet csupán négyen képviselik. Utóbbit a kapus Székely Márton, a Tisza-partiakat pedig Mikler Roland, Bánhidi Bence és Rosta Miklós.

A szegedi trió: Rosta Miklós, Mikler Roland, Bánhidi Bence (balról-jobbra)
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Ez annak fényében különösen érdekes, hogy a szlovén válogatott keretébe 3-3 szegedi és veszprémi is bekerült. Az előző BL-kiírásban döntőt játszó Veszprém összesen 8, a Szeged pedig 9 játékost ad más Eb-n szereplő együttesekbe, ráadásul ebből két csoportriválist erősít 1-1 kézilabdázó.

Az orosz Dmitrij Zsitnyikov szombaton megkeserítheti a magyar csapat dolgát
Fotó: AFP

Szombaton (16.00, Sport 1) az oroszokkal kezd Gulyás István együttese, az ellenfélnél alapembernek számít a szegedi Dmitrij Zsitnyikov, ezt követően az olimpiai- és világbajnoki címvédő dánok jönnek, akiknek egyik legjobbja, a veszprémi Rasmus Lauge.
Hiába élcsapat Európában a Szeged és a Veszprém, ebből nem sokat profitál a magyar válogatott.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?