SPORT

Az Arsenal vezetőedzője is koronavírusos, karanténban a játékosok

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta pozitív eredményt kapott a koronavírus-tesztjére. A csapat ennek következtében bezárta edzőközpontját.
  • Szerző: RIPOST

A klub személyzetéből azok, akik a közelmúltban közeli kapcsolatban voltak a trénerrel – a kormány egészségügyi irányelveinek megfelelően –, önkéntes karanténba vonulnak. A londoniak arra számítanak, hogy a Colney-edzőpályával kapcsolatban ez sokakat érint, a teljes első csapatot, az edzői stábot, valamint néhány akadémistát is (a Hale End Akadémiát is bezárták elővigyázatosságból) – írja az NSO a klub hivatalos honlapjára hivatkozva.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: www.profimedia.hu

A hivatalos közlemény szerint így az Arsenal nem tud majd kiállni a hétvégén a Brighton elleni bajnokira, ahogyan várhatóan a következő néhány mérkőzése is elmarad.

„Az egyértelmű, hogy a jelenleg érvényes meccsidőpontok közül néhányon nem tudunk pályára lépni. A következő meccsekre jeggyel rendelkező szurkolóinkat hamarosan tájékoztatjuk a fejleményekről.”


„Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, de miután rosszul éreztem magam, el kellett végeztetnem a tesztet. Amint engedik, ismét munkába állok!”
– idézi a klub honlapja Artetát.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a spanyol edző a két héttel ezelőtti Olimpiakosz elleni Európa-liga meccsen fertőződött-e meg, vagy utána. A görög csapat tulajdonosa ugyanis koronavírusos, ezért az elmúlt napokban az Arsenal több játékosa is önkéntes karanténba vonult, mert az Olimpiakosz tulaj közelében voltak. Ezért a Manchester City elleni bajnokijuk már elmaradt szerda este.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?