OLDALVONAL

A vérükkel harcolnak a magyar sportolók a koronavírus ellen

Az előző héten adták be először Magyarországon súlyos koronavírusos betegnek azt a vérplazmaszérumot, amellyel kész ellenanyagot kap a páciens, nem várva arra, hogy az ő szervezete állítsa elő az ellenanyagot.
  • Szerző: ST

Ezt a szérumot a már koronavírus-fertőzésen átesettek vérplazmájából nyerik ki. Több magyar sportolót is érintett a járvány az elmúlt időszakban, akik önként vállalták, hogy megosztják a védettségüket a legyengült állapotban lévőkkel. Többek között a világbajnok úszónő Kapás Boglárka, a férfi úszók közül pedig Kozma Dominik, Bohus Richárd és Horváth Dávid is.

Kapás Boglárka Fotó: MTI

„Mellénk álltak a sportolók is, április 30-án magyar élsportolók, akik átestek ezen a vírusbetegségen, akár edzőtáborban, akár versenyen önkéntesen adnak mintát. Sok úszó és birkózó van köztük, és több más sportág tagja is” – mondta el dr. Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, a kutatás vezetője a Balázsék című rádióműsorban.

A sportolók egy előszűrésre érkeznek, dr. Lacza Zsombor pedig bízik benne, hogy az ő információik segíteni fogják azt is, hogy a jövőben hogyan lehet újraindítani a versenyeket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?