SPORT

Ez vicc vagy fogadási csalás? Hülyét csinált magából a teniszező

Életében először játszott, cipóra is verték az ukránt – mégis ő nevet a végén?
címkék:
  • Szerző: vav

Minden tiszteletünk a sportszeretetért és a vállalkozószellemért, de rossz viccet csinált a sportágból egy ukrán induló a 15 ezer dollár összdíjazású katari teniszversenyen. A 27 évesen élete első hivatalos meccsét játszó Artjom Bahmet úgy kapott ki 6:0, 6:0-ra a thaiföldi Kittin Koaykultól, hogy nem csak gémet, de egyetlen labdamenetet sem nyert a 48-ból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A teniszben „aranymeccsként” emlegetett győzelemből Koaykul előtt csak hármat dokumentáltak. Kérdés, hogy a világranglistán 1367. thaiföldi játékos feltűnően ügyetlen ellenfele egyáltalán hogy került a pályára?

A fenti, röhejes videó láttán a nemzetközi sajtóban több elméletet is pedzegetnek: a mindössze 22 perces „összecsapás” lehet vicc, reklámfogás, de akár fogadási csalás is.

Utóbbi verziót erősíti, hogy egy bizonyos Oleg S. Twitter-bejegyzése szerint Bahmet online fogadásokkal foglalkozik, és vélhetően a vesztes meccs bevételeiből futotta neki és egy kollégájának az egyhetes katari utazásra, luxusszállással.

„Ezen a videón látható, amint a főnököm, Artjom egy ITF-tornán játszik. Artjomnak ma volt először teniszütő a kezében. Egyébként a szabályokat sem ismeri”

- írta Oleg.

A legkevésbé rangos, legalacsonyabb kategóriát jelentő 15 ezer dolláros ITF-versenyekre szinte bárki jelentkezhet, ha körülbelül 65 dolláros (20 ezer forint) költséggel nyit egy folyószámlát a nemzetközi szövetségnél. Dohában így jelentkezhetett Bahmet is, más kérdés, hogy ranglistás pontok és helyezés híján még az első selejtezőkörbe is csak úgy kerülhetett be, ha több, elé sorolt résztvevő visszalépett. Már jelentkezett egy hasonló szintű másik teniszviadalra is...

címkék:
És ezeket olvastad már?