SPORT

Éveket vártunk erre, Puskás Ferenc is ott lesz a FIFA 21-ben

A legendáért a magyar rajongók mellett a spanyolok is lobbiztak.
  • Szerző: sk

Megvalósult a magyar szurkolók és játékkedvelők nagy álma. Ősztől Puskás Ferenc karakterével is focizhatunk a FIFA 21 számítógépes játékban – jelentette be a gyártó EA Sports.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


MTI Fotó/Magyar Fotó: Csörgeő Tibor

Az Aranycsapat kapitánya a legendák között lesz megtalálható, s már a kártyája is elkészült.

„Kevés olyan játékos van, aki olyan magasan helyezkedik el a futballtörténelemben, mint Puskás Ferenc. A széles körben a „valaha volt egyik legjobb csatárként” emlegetett Puskás három BEK-győzelemre vezette a Real Madridot. Cselezési képességével, mozdulataival és tökéletesen időzített befejezéseivel járult hozzá a madridi klub legdicsőségesebb pillanataihoz. Puskás továbbá a világbajnokság döntőjébe is bejuttatta Magyarországot – 84 gólt szerzett 85 válogatott mérkőzésen. A FIFA a Puskás-díjat annak a játékosnak adja, aki a legszebb gólt szerezte az adott évben. Csak elképzelni lehet, milyen volt az a férfi, akinek góljairól díjat neveztek el” – írta Puskásról az EA Sports.

A Puskás ügyek magyarországi nagykövete, Szöllősi György is üdvözölte a bejelentést.

„Hosszú évek reménykedése, lobbizása, a magyar és a madridista szurkolók kommentjeinek, szavazatainak, lájkjainak, posztjainak ezrei, szakcikkek, ajánlások, blogbejegyzések tucatjai után Puskás Ferenc – így, ékezettel – bekerül az EA Sports FIFA21 játékba, olyan legendákkal együtt, mint Davor Suker, Xavi, Bastian Schweinsteiger vagy Éric Cantona. Ez pedig azt jelenti, hogy a legismertebb magyar, Puskás Ferenc a világszerte értékesített Panini-kártyák után ott lesz a „fifázó” gyerekek százmillióinak a képernyőjén és gondolataiban is, újabb nemzedék ismeri meg. A világfutball 21. századi sztárja, a FIFA21 egyik hivatalos „ikonja” a magyar Puskás Ferenc! Nincs a FIFA21 ikonjai között olyan legenda, aki korábban született Puskás Ferencnél, ezért is különösen nagy szó, hogy bekerült a többnyire a közelmúltban visszavonult szupersztárok közé.” – írta közösségi oldalán a Nemzeti Sport főszerkesztője.

Puskás Ferenc minden idők egyik legismertebb magyar embere olimpiai bajnoki címet és világbajnoki ezüstöt nyert a magyar labdarúgó-válogatottal, majd a Real Madrid vezette BEK-sikerekig.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?