SPORT

A koronavírust is legyőzték a kézivébé magyar sztárjai

A csapat legjobbjai ősszel még karanténban vártak a “szabadulásukra”.
  • Szerző: SK

Sikeresen felépültek a koronavírusból a magyar kézilabda-válogatott sztárjai, akik az egyiptomi világbajnokságon a gárda vezérei lettek. A Szeged beállósa, Bánhidi Bence a németek ellen ismét bebizonyította, hogy posztján a világ (egyik) legjobbja. Nyolc gólt szerzett (nyolc lövésből), emellett hétmétereseket is kiállításokat harcolt ki. Pedig ősszel hosszú hetekig karanténban volt, amikor megfertőződött koronavírussal.

Bándi minden kapuralövéséből gól lett
Fotó: MTI

„Nem nulláról, hanem mínusz húszról kezdtem a munkát – nyilatkozta betegsége után a Metropolnak BánhidiA nyári holtidények után általában némi súlyfelesleggel indulok, de mindig gyorsan utolérem magam. Most azonban hat hétig konkrétan semmit sem csinálhattam. Ennyi időt még soha nem töltöttem el mozgás nélkül” – mondta akkor a sztárkézis, aki jól láthatóan visszanyerte régi, kiváló formáját.

A németek ellen győztes gólt szerző Lékai Máté egy fokkal szerencsésebb volt, ő tünet nélkül kapta el a vírust. Így is ki kellett hagynia heteket.

„Izmot veszítettem meg az ízületeim fájtak, amikor visszatértem. A kézilabda amúgy is sérülésveszélyes, de koronavírus után még jobban kell ügyelni” – mondta a Veszprém irányítója, aki a németek ellen 3 másodperccel a vége előtt döntött el a meccset.


MTI/EPA/Pool

A Bánhidihez hasonlóan nyolc gólig jutó Máthé Dominik fertőzés nélkül került hatósági házi karanténba. A norvég Elverum klasszisa a válogatottól tért vissza novemberben a skandináv országba, s ott kellett megfelelnie a szigorú szabályoknak. Kondizni otthon is tudott, s teljesítményén meg sem látszik a kihagyás.

És ezeket olvastad már?