OLDALVONAL

A januárban elhunyt Kobe Bryant is büszke lenne a fiatal sportolónőre

A 22 esztendős Oszaka Naomi lett a 2020-as US Open női tenisz egyesének a bajnoka. A fiatal sportolónőnek olyan mentorai voltak, mint az idén elhunyt Kobe Bryant és a Serena Williams.
  • Szerző: KL

A haiti apától és japán édesanyától származó Oszaka Naomi három játszmában (1:6, 6:3, 6:3) győzte le a fehérorosz Viktorija Azarenkát a New York-i US Open fináléban, így karrierje során másodszor (először 2018-ban) nyerte meg a rangos trófeát.

Oszaka Naomi
Fotó: MTI

„Úgy érzem, két évvel ezelőtt talán összecsuklottam volna szett- és brékhátrányban, de az összes meccs, amit azóta játszottam, formált és érettebbé tett”

– nyilatkozta a győzelem után Oszaka.

A világranglista 3. helyén álló teniszező hároméves kora óta az Egyesült Államokban él, de édesanyja miatt japán színekben versenyez.
A 22 évesen az egyik legnagyobb sztárnak számító játékost nem akárkik mentorálták eddig pályafutása során. A kosaraslegenda, a januárban helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryantet „nagy tesójának” nevezte. A Lakers korábbi sztárjával tavaly júniusban ismerkedtek meg.

„Köszönöm, hogy annyit tanítottál nekem ez alatt a rövid idő alatt, szerencsém volt, hogy megismerhettelek”

– írta Bryant halála után Oszaka.

A japán versenyző másik mentora minden idők egyik legjobb női teniszezője, Serena Williams, akit a második anyukájának tart. Oszaka Naomi egyébként pont a Williams nővérek korábbi egyeduralmát veheti át a női tenisz világában.

Oszaka Naomi (balra) és Serena Williams
Fotó: MTI

Egyvalamiben már lepipálta Serenát Oszaka, hiszen ő lett a legjobban kereső női sportoló – épp mentorát megelőzve – a Forbes listáján. Az immár háromszoros Grand Slam-győztes klasszis 37,4 millió dollárt (11,2 milliárd forint) keresett tavaly, ha így folytatja, idén ezt az összeget is megugorhatja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?