SPORT

Szerző Ripost

2 hónapja

Magyar sztársportolók kerültek a halhatatlanok közé

Kőbán Ritát, Jónyer Istvánt és Schmitt Pált iktatta be tagjai közé a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete.

A 2020 szeptemberében megválasztott trió beavatására a világjárvány miatt került sor kétéves csúszással.
„A pandémia minket is kicsit megcibált, de nagyon jól átvészeltük, fő célkitűzésünket, a sport népszerűsítését a gyerekeknél meg tudtuk tenni online formában, a járvány enyhülésével pedig továbbra is tesszük személyes jelenléttel" - fejtette ki a csütörtöki ünnepségen Nagy Tímea, az egyesület elnöke, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző.
„Bízunk benne, hogy egyre több gyereknek tudjuk megmutatni a sport iránti szeretetet, a sport lényegét, hogy ezáltal nemcsak azért sportoljanak, mert kötelező a testnevelésórán, hanem mert megtalálják benne a saját céljukat" - szögezte le az 1991-ben alakult egyesület elnöke.
 

Vajda Vilmos mesteredző, a kajak-kenu válogatott volt szövetségi kapitánya kiemelte az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos Kőbán Rita győzni akarását, aki húsz évet versenyzett a világ élvonalában.

KÕBÁN Rita
Fotó: Kovács Tamás

Otthon érzem magam: családtagként, barátként. Hiába vagyok a legfrissebb tag, elfogadtok, bárhová megyünk

 - fogalmazott Kőbán, aki hangsúlyozta büszkeségét.
 „Jó barátot üdvözlök, akit hosszú évek óta ismerek és harcostársam a sporthagyományok őrzésében" - köszöntötte Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke a vb- és Eb-győztes asztaliteniszező Jónyer Istvánt, aki ugyancsak a Nemzet Sportolója. 

Fotó: Czerkl Gábor

„Az élsportban letette a névjegyét, olyan eredményeket ért el, amelyekre mindannyian büszkék lehetünk, és önmagukért beszélnek. Ugyanakkor hétről hétre elmegy a gyerekek közé bemutatókra, nem sajnálja az időt és energiát, hogy kedvet csináljon. Sajnos én nem lettem olimpiai bajnok, csak világbajnok, ennek azonban nem voltam rossz" - szögezte le Jónyer István, kiemelve: különösen Európán kívül játszott jól.
 

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) volt főtitkára az ötkarikás és vb-aranyérmes párbajtőrvívó Schmitt Pált, a Nemzet Sportolóját méltatta.

Fotó: Szabó Miklós


„A XX-XXI. század magyar sporttörténelmének legnagyobb sportvezetője, szinte példátlan, hogy sikert sikerre halmozott, bármilyen feladatba is kezdett. Minden pályát befutott, és mindenütt a csúcsra ért" - fejtette ki, kiemelve sportolói mellett a 80. születésnapját múlt pénteken ünneplő Schmitt sportvezetői és vezetői pályafutását.
 

Ez a társaság sokat tesz azért, hogy valóban halhatatlan legyen. Egyértelmű a célkitűzés: adjuk át az alázatot és a sport iránti elkötelezettséget, és hirdessük, hogy ép testben ép lélek lakozik

 - emelte ki Schmitt Pál. Hozzáfűzte: az ünnepségen nála lényegesen idősebb és sikeresebb sportolók is vannak.
  „Ti voltatok az összes többi bajnokkal, olimpikonnal, magyar válogatottal egyetemben, akik hosszú időn keresztül az értelmét adtátok az életemnek" - szögezte le a MOB volt elnöke.
 A korábban Halhatatlanok Klubjának, később Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének kiemelt célja, hogy példaképeket állítson a fiatalok elé. A tagok nem kapnak díjazást, jelentős feladatuk, hogy járják az országot, a határon túli településeket, és pódiumbeszélgetések alkalmával iskolákban, művelődési házakban beszélgessenek sportpályafutásukról, terjesztve a sport értékeit, az olimpiai eszmét.
 

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének jelenlegi tagjai:
 
Darnyi Tamás, Dunai Antal, Egerszegi Krisztina, Fa Nándor, Faragó Tamás, Gyulay Zsolt, Hegedüs Csaba, Jónyer István, Kamuti Jenő, Kásás Tamás, Keleti Ágnes, Kovács Katalin, Kőbán Rita, Magyar Zoltán, Nagy Tímea (elnök), Polgár Judit, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Török Ferenc, Vaskuti István

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes dolog történt Lionel Messivel

mandiner.hu

Mi történik a zaporizzsjai atomerőműnél?

metropol.hu

Kapkodják a hűtő-fűtő klímaberendezéseket!

mandiner.hu

Sziget: Lezuhant egy artista a cirkuszsátornál

metropol.hu

Rengeteg a sérült: két hullámvasút ütközött össze a vidámparkban

borsonline.hu

Facebookra posztolt a vérrel borított nő: Megöltem a gyerekeimet

mindmegette.hu

11 bombasztikus ebéd, ha nem akarsz húslevest főzni a hétvégén

life.hu

Scitec Muscle Beach: Egy fesztivál, amit körbeleng a kitartás és az erő (x)

ripost.hu

Nem hiszed el, hányan vigyáznak a bulizókra a Szigeten

ripost.hu

Dancing with the Stars: ezt mondta Csuti Kulcsár Edina szerepléséről

ripost.hu

Széttárt combok, teljesen meztelenül jógázik a kertben a ringó mellű kebelcsoda

További cikkek

SPORT

Ezt mondta a nővére Törőcsik András haláláról

SPORT

Gyászol az ország: elhunyt Törőcsik András