Létrehozva: 2022.01.05.

Tokmac menekülttáborban született, ma ünnepelt labdarúgó

A szudáni papa és az etióp származású mama kisfia Nguen Chol Tokmac életének első öt évét egy kenyai menekülttáborban töltötte, mielőtt a háromtagú család Norvégiába költözött.

Már visszaérkezett norvégiai szabadságáról a Ferencváros tízese. Tokmac feleségével és egyéves kisfia, Isaac társaságában látogatott haza, és találkozott szüleivel és barátaival egyetemben. Természetesen az újságírók is megtalálták a norvég válogatottban is bemutatkozott focistát, aki szívesen emlékezett vissza gyermekkorára

„Amikor Norvégiába érkeztünk, rövidesen megismerkedtem Amahl Pellegrinoval és Muhammed Keitával, akikkel kölökként megbeszéltük, hogy egyszer nagy futballisták leszünk. A semmiből jöttem, ezért nap mint nap nagyon keményen dolgoztam, mert hőn áhított vágyam volt, hogy a kedven hobbiból, a fociból éljek meg a későbbiekben.” – nyilatkozta hazájában a labdarúgó.

 

Fotó: Nemzeti Sport

Tokmac elmondta, hogy az éjszaka közepén keltek fel, órákat töltöttek az utcán focizással. Később persze csapatokhoz igazoltak, és ma már mind a hárman bajnoknak mondhatják magukat.

„Amahl idén végre aranyat nyert a klubjával, a Bodø/Glimt gárdájával, Keita is bajnok lett a Strømsgodset tagjaként, én is magyar bajnok vagyok a Fradival. Lehet, hogy másoknak ez nem jelent semmit, de nekünk, a három barátnak nagyon nagy dolog. Azt tudtuk, milyen ügyesek vagyunk, most be is bizonyítottuk” – mondta Tokmac.

Nehezen váltak el a nagyszülőktől, de a profi élet kegyetlen, a szabadság is hamar eltelt. Tokmac már visszatért Budapestre feleségével és kisfiával, és elkezdte a felkészülést a zöld-fehér „családdal”.

„Idén nyáron lejár a szerződésem a Ferencvárossal – mondta a norvég lapnak még elutazása előtt. – Egyszer biztosan visszatérek ide, de az a nap még nem érkezett el. Jól érzem magam Magyarországon, de azt nem tudom mit hoz a jövő. Izgatottan várom a nyarat.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

hirtv.hu

Ilaria Salis újabb nyílt levelet írt magyarországi börtönéből

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Hosszú Katinkának már a kislánya is szurkolt az uszodában

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó