9 hónapja

Hamilton: Verstappen egy őrült, a kiejtésemre játszik

Karambol, leszorítósdi és büntetés is korbácsolta az indulatokat Lewis Hamilton és kihívója, Max Verstappen között az első Szaúd-arábiai Nagydíjon. A két pilóta azonos pontszámmal várja a hétvégi utolsó futamot.

Felejthetetlen versenyt hozott a dzsiddai futam, amit hihetetlen izgalmak közepette nyert meg a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton. A többször is újraindított nagydíjon „vérre menő” küzdelmet vívott egymással a Mercedes pilótája, és kihívója, Max Verstappen. A gigászi csata során a Red Bull holland titánja egyszer kanyarlevágással előzte meg a riválisát, majd amikor vissza akarta adni az első pozíciót Hamiltonnak, az hátulról belerongyolt.

A brit szerencséje, hogy csak annyira sérült autója első szárnya, hogy be tudta fejezni a versenyt a pályaelhagyás miatt 5 másodperccel, majd a futam után túlzott fékezésért még 10 másodperccel büntetett Verstappen előtt. Mindez azt jelenti, hogy a két vb-cím várományos azonos pontszámmal (369,5) várja a hétvégi, utolsó, mindent eldöntő Abu-dzabi Nagydíjat.

A szaúdi, parázs küzdelmet hozó futamon Hamilton örülhetett
Fotó: MTI

„Nagyon sok versenyzővel harcoltam az életem során. Vannak páran, akik túlmentek a határon, és azt hiszik, hogy rájuk nem vonatkoznak a szabályok. Max is ilyen” – magyarázta Hamilton, aki a 38. körben történt ütközésük után a rádióban őrültnek nevezte a hollandot. „Olyan keményen lépett rá a fékre, hogy az veszélyes volt, majdnem felszaladtam az autója hátuljára, ami mindkettőnk kiesését jelentette volna. Félő, hogy a kiejtésemre fog játszani az utolsó futamon is, hiszen akkor a több futamgyőzelme miatt ő lesz a világbajnok. Olyan, mintha egy bokszringben lennénk, de én készen állok a végső csatára.”

Verstappen folyamatosan határon, vagy azon túl versenyzett
Fotó: REUTERS

Verstappen, akit a nézők a nap versenyzőjének választottak, természetesen másképp látta kettejük szaúdi párharcát.

„Szerencsére a szurkolók még tudják, hogy miről is szól a versenyzés. Én csak versenyezni próbáltam, de ez a sportág manapság sokkal inkább szól a büntetésekről” – bosszankodott a fiatal holland, aki hozzátette: már előre tekint, és az utolsó futamra koncentrál.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!