Létrehozva: 2021.06.05.

Kiderült! Ő a Fradi új vezetőedzője

A klub hivatalos közleménye szerint az új vezetőedző megbízatása szombattól lép életbe. Elődje, Szerhij Rebrov távozását hivatalosan pénteken jelentette be a Ferencváros.

Az osztrák Peter Stöger veszi át vezetőedzőként Fradi szakmai irányítását. A klub hivatalos közleménye szerint a megbízatása szombattól lép életbe. Stöger a népligetiek honlapján elmondta: több országból volt ajánlata, de kifejezetten szeret nagy, tradicionális egyesületeknél dolgozni, ahol van egyfajta különleges miliő és nagy szurkolói bázisa van az együttesnek.

Hazai pályán lett meg az arany
Fotó: MTI

Valóban nagy feladat vár rám, én is láttam, ahogyan az együttessel a BL-ben szerepeltek. De úgy gondolom, hogy nagyon sikeres úton van a csapat, megvan a kellő önbizalma, ezért minden adott, hogy együtt is megfeleljünk a kihívásoknak” – nyilatkozta az 55 éves edző.

Stöger játékosként 65-ször szerepelt az osztrák válogatottban, 15 éves profi pályafutása során megfordult az Austria Wien, a Tirol Innsbruck és Rapid Wien együttesében is, a két bécsi csapattal összesen négy bajnokságot nyert és öt osztrák Szuperkupa-győzelmet aratott. Az Austria Wiennel háromszor lett Osztrák Kupa-győztes, a Rapiddal szerepelt a Kupagyőztesek Európa Kupájának döntőjében.

Edzőként 2005-ben kezdett el tevékenykedni, az Austria Wiennel rögtön Osztrák Kupát, majd második időszakában 2013-ban bajnokságot nyert. Utána Németországban tevékenykedett, ahol az 1. FC Köln gárdáját másodosztályú bajnokként segítette feljutáshoz, később pedig a hullámvölgyben lévő Borussia Dortmund élére került, amellyel végül negyediként zárt és Bajnokok Ligája-részvételt érő helyre vezényelt. Tavaly nyáron ismét az Austria Wien kispadját foglalta el, az alapszakaszt a nyolcadik helyen zárta a gárda, amely így az alsóházi rájátszásba került csupán, de a rájátszásban kiharcolta a nemzetközi kuparészvételt.

Szerhij Rebrov távozását hivatalosan pénteken jelentette be a Ferencváros. Az ukrán edzőnek még egy évig élt volna a szerződése, de amint azt Kubatov Gábor klubelnök május 19-én elmondta, Rebrov már február 10-én felmondott. A tréner 2018 augusztusa és 2021 májusa között 161 alkalommal ült a Ferencváros kispadján, a sorozatban elért három bajnoki cím mellett 2019-ben az Európa-liga, tavaly ősszel pedig a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt a népligetiekkel.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt mondta Jürgen Klopp a Liverpool kudarca után

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

hirtv.hu

Ma éjjel Izrael megtámadta Iránt

mindmegette.hu

Olcsó, használt műszaki cikket keresel? A Media Markt polcain is találsz majd ilyet

mandiner.hu

Nyugaton végre megfejtették, miért menekülnek a németek Magyarországra

origo.hu

Veszélybe került Marics Peti karrierje

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Hosszú Katinkának már a kislánya is szurkolt az uszodában

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó