1 éve

Elképesztő kiütés a világbajnoktól, padlót fogott az ellenfele

A londoni meccsre mindössze ezer embert engedtek be a nézőtérre a koronavírus-járvány miatt.

A profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Anthony Joshua kiütéssel nyert kihívója, Kubrat Pulev ellen Londonban – számolt be róla az MTI.

A szombat éjszakai mérkőzésen a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Boksz Világszervezet (WBO) vb-címének 31 éves brit birtokosa már az első menetekben fölénybe került 39 esztendős bolgár ellenfelével szemben; az IBF kötelező kihívója a harmadik szakaszban padlóra került.

Anthony Joshua (jobbra) nem kegyelmezett bolgár kihívójának
Fotó: AFP

A folytatásban azonban összeszedte magát, de amikor úgy tűnt, kiegyenlítetté vált a küzdelem, Joshua a kilencedik menet végéhez közeledve kiütötte őt. Pulev nem tudott felállni a rászámolás alatt.

 

A londoni meccsre – amelyet a Wembley Arénában vívtak – korlátozták a belépést, mindössze ezer embert engedtek be a nézőtérre a koronavírus-járvány miatt.

Joshua, aki egy vereség mellett a 25. győzelmét aratta, az ütközet után üzent honfitársának, Tyson Furynek, a Boksz Világtanács (WBC) bajnokának, hogy legközelebb vele csapna össze. A címzett nem sokkal később a Twitteren jelezte, hogy készen áll a címegyesítő mérkőzésre.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!