2 éve

A Fradi és a Vidi ebben is kiemelkedik az NB I-ből

Rengeteg válogatott mérkőzést rendeznek Európában a héten. A labdarúgó Nemzetek Ligájában érdekelt országok több NB I-es játékost is behívtak a keretükbe.

A Ferencváros hat légiósának postáztak válogatott meghívót. Az ukrán keretbe Ihor Haratin és Olekszandr Zubkov kapott helyett, a bosnyákoknál Eldar Civic és Adnan Kovacevic szerepelhet, míg Miha Blazic a szlovén, Myrto Uzuni az albán színekért küzdhet. Nem véletlen tehát a Fradi menetelése a Bajnokok Ligája-selejtezőjében, hiszen minőségi külföldi játékosok is alkotják a keretet.

Eldar Civic
Fotó: fradi.hu

„Természetesen megérdemlik a válogatottságot. Beszéltem Andrejjel (Andrij Sevcsenko, Rebrov korábbi csatártársa, az ukrán válogatott szövetségi kapitánya) és ajánlottam őket. Megérdemlik a behívót. Most sajnos Zubkov sérült, de remélem a szünet után a BL-selejtezős meccsekre már a csapattal tud edzeni. Megkérdezte, hogy ajánlom-e őket, az, hogy megadja-e az esélyt nekik, csak rajta múlik”

– idézi Szerhij Rebrovot, a Ferencváros ukrán vezetőedzőjét az üllői129.hu.

A nagy rivális Mol Fehérvár szintén kiváló külföldiekkel rendelkezik, az észak-macedón keretbe Boban Nikolov és Viszar Muszliu került be, a magyar válogatottal egy NL-csoportban szereplő szerb névsorban Emil Rockov neve található meg, míg Armin Hodzic két fradistával együtt lesz ott a bosnyák keretben.

Boban Nikolov
Fotó: molfehervar.hu

A bajnoki aranyra hajtó két gárda mellett a Diósgyőr és a Honvéd ad még játékost valamelyik külföldi országba. Előbbi koszovói labdarúgója, Florent Hasani, és albán védője, Hysen Memolla bizonyíthat címeres mezben, míg a Honvéd új moldáv igazolása, Artur Craciun készülhet az NL-meccsekre.

A legkomolyabb erőpróba a bosnyákokra és az ukránokra vár majd az NL-ben. Civicsék pénteken az olaszok vendégei lesznek, míg Haratinék vasárnap Spanyolországban lépnek pályára.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!