2 éve

„Benedek Tibi nélkül nehéz, ez lehet az utolsó meccsünk” – örökre búcsúzhat a csapat

Újra összeáll a 2000-es évek vízilabdázó csodacsapata. A három olimpiát is megnyerő gárda alapembereiből összeállított válogatott egy öregfiúk-tornán száll medencébe jövő héten.

Még egyszer, jó eséllyel utoljára összeáll a 2000-es évek magyar vízilabdázó sikercsapata. A “Kemény-legények” 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban nyertek olimpiai aranyat, majd három évvel ezelőtt immár “öregfiúkként” nyerték meg a Masters-világbajnokságot. Abban a gárdában ott volt a júniusban elhunyt Benedek Tibor is, akinek az emlékére is játszanak a társak jövő héten a margitszigeti tornán. Természetesen ott lesz a medence szélén Kemény Dénes, aki szövetségi kapitányként irányította az aranygenerációt. Szerinte a Millenium Masters ezzel a fellépéssel búcsúzik el a közönségtől.

„Tibi nélkül nehéz ezt tovább csinálni. Semmit nem mondtunk ki hivatalosan, de valószínűleg ez lesz a masters-csapat utolsó meccse – mondta lapunknak a szakember, aki szerint érzelmes lesz az esemény. – Az utolsó hetekben az összes esemény Tibiről és az ő hiányról szól. Most is nehéz lesz nélküle, de a feladatunk, hogy így is tisztelegjünk az emléke előtt. Emiatt fogunk teljes erőbedobással játszani.”

Az esemény pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az együttesben ott lesz Szécsi Zoltán, Märcz Tamás, Steinmetz Barnabás és Ádám, Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Fodor Rajmund, Kiss Gergely és Biros Péter.

Fotó: MTI

A Benedekhez hasonlóan szintén háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely sem tudja, mit hoz a csapat számára a jövő.

„Minden meccsünk előtt felmerül, hogy utoljára játszunk így együtt, Tibi halála miatt ez most ismét előtérbe került. A feladatunk az, hogy népszerűsítsük a sportágat és szórakoztassuk a közönséget” – mondta a 42 évesen is aktív pólós.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!