2 éve

Szívszorító emlékezés, könnyeivel küszködik Szűcs Lajos jóbarátja

Szűcs Lajos és Dunai Antal együtt nyertek olimpiai arany- és ezüstérmet.

Hetvenhat esztendős korában elhunyt Szűcs Lajos, az 1968-as, mexikóvárosi olimpián aranyérmes labdarúgócsapat tagja. Szűcs és Dunai Antal együtt nyertek olimpiai arany- és ezüstérmet, de a pályán kívül is remek viszonyban voltak. Az Újpest egykori legendás csatára, Dunai a Ripostnak elmondta, a napokban szerette volna meglátogatni barátját.

Dunai Antal és Szűcs Lajos aranyéremmel tértek haza az 1968-as olimpiáról Fotó: MTI

„A könnyeimmel küszködöm, mert nagyon közel álltunk egymáshoz, jó barátok voltunk Lajossal – mondta Dunai. – Készültem hozzá, a napokban akartam meglátogatni, mert közel laktunk egymáshoz.”

Az Újpest egykori háromszoros gólkirálya elárulta, a klubmeccseken ádáz csatákat vívtak egymás ellen Szűcs Lajossal.

„Játékosként egy szobában laktunk a válogatottnál, míg az Újpest-Fradi meccseken ő fogott engem. A pályán néha ”ütöttük-vágtuk„ egymást, de azon kívül nagyon jóban voltunk. Két olimpián is együtt játszottunk. Lajos olyan volt, mint egy bika, felszántotta a pályát, és óriási lövéseket küldött kapura távolról. Nagy munkabírású játékos volt, aki futballozni is tudott. Mindketten 1943-ban születtünk, a 75. születésnapján én mentem őt köszönteni az MLSZ és a MOB nevében. Jó kedélyű, jó hangulatú ember volt, az utóbbi években is tartottuk a kapcsolatot, sokat beszélgettünk.”

Dunai azt is elárulta, hogy ő adta a 'bengáli tigris' becenevet Szűcsnek.

„Nagyon szerette a bécsi szeletet, bármennyit képes volt megenni. Az étvágya és a játékstílusa miatt neveztem őt el bengáli tigrisnek. Nagyon fog hiányozni...”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!