2 éve

Igazi bravúr, 62 kilogrammot adott le a magyar sportriporter

Méhes Gábor tavaly márciusban döntött úgy, hogy változtat az életmódján. Ez lett az eredménye.

Szinte rá sem lehet ismerni Méhes Gáborra, a Sport Televízió riporterére. A népszerű kommentátor tavaly márciusban még túlsúllyal küzdött, amikor egyik pillanatról a másikra életmódot váltott.

„Még csak rosszul sem éreztem magam, egyszerűen csak megmértem a vércukorszintemet. Az adatot látva döntöttem, tennem kell valamit, mert ennek nem lesz jó vége”

– mesélte lapunknak Méhes, aki az első szakaszban az étkezésére figyelt oda.

„Márciustól karácsonyig nem ettem szénhidrátot. Háromnaponta engedtem magamnak egy kocka étcsokoládét, illetve a családi születésnapokon egy szelet mindenmentes süteményt.”

A kilók csökkenésével 2019 májusától már a sportra is odafigyelt Méhes. A korábbi kiváló szegedi kézis, Mezei Richárd felesége, a vb-ezüstérmes fitneszversenyző, Tóth Boglárka irányításával heti négy alkalommal edzett a riporter.

„Fokozatosan végeztem a gyakorlatokat, kezdtem a kardióval, jött a futópad, az evezőpad, végül a saját testsúlyos TRX-edzés”

– mondta Méhes, aki mára már nagyon megkedvelte a futást.

„A karantén idejére még egy otthoni futópadot is beszereztem, ha kihagyok két napot, már hiányzik a mozgás.”

 

Jól látható, honnan fogyott le Méhes

Méhes jelenleg 86 kilogrammnál tart, de a tendenciát figyelve ebből is fog még faragni. Az étkezésére karácsony óta is odafigyel, de van, hogy megenged magának egy fél zsemlét, vagy más szénhidrátot. Jobban érzi magát a bőrében, és természetesen már a ruhatárát is lecserélte.

„Végre a hagyományos üzletekben is kapok magamra ruhát. A régieket sem dobtam ki, valahol ott vannak a szekrényemben”

– mondta a riporter, aki természetesen azért dolgozik, hogy a régi darabokat többé ne kelljen viselnie, és különösen büszke arra, hogy a példáján felbuzdulva a baráti körében többen is életmódváltásba kezdtek.

Új kaland kezdődik

A profi amerikaifutball-liga (NFL) közvetítési jogának elveszítése után a baseball-bajnokság (MLB) küzdelmeit láthatjuk a Sport Televízióban. A meccsek egyik kommentátora Méhes Gábor lesz.

„Még ismerkedem a sportággal, de érdeklődéssel várom az új kihívást, amelyben a szakértők is segítenek majd. Annak idején a 2000-es olimpia előtt fél évvel tanultam bele a tornába, Sydneyben pedig már én közvetíthettem Csollány Szilveszter aranyérmét”

– mondta Méhes, akit hallhatunk még labdarúgó-, kézilabda és NBA-meccsekről is a csatornán.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!