2 éve

Összetörte a gyász Epres Pannit: már szervezik Benedek Tibor temetését

A családokra és a barátokra támaszkodik a legendás sportoló özvegye.

Telnek a napok, a barátok és a volt sporttársak pedig mind azon tanakodnak, hogy vajon miben és miként segíthetnének Epres Panninak, a fájdalmasan fiatalon elhunyt, háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor özvegyének ebben a nehéz időszakban.

Nem könnyű a dolguk, hiszen a Benedek család mindig is zárkózott életet élt, a gondjaikat, a problémákat méltósággal, maguk oldották meg. Nem szívesen engedtek a privát életükbe senkit. Az özvegy, a gyászával, a szerelme elvesztésével, két gyermekkel, és a temetéssel kapcsolatos temérdek feladattal maradt most egyedül, nem kérdés, hogy ebben a helyzetben muszáj lesz elfogadnia a felé nyúló kezeket. Nem is tud mást tenni, hiszen rettentően megviselte élete szerelmének halála, nehezen tud felocsúdni az őt ért sokkból.

Összetört
A kétgyermekes édesanyát a család és legjobb barátok segítik
Fotó: Bánkúti Sándor

A Bors információi szerint a család régi barátai közül többen is felajánlották a segítségüket, ők Panni mellett állnak, igyekeznek levenni az özvegy válláról a terhek egy részét. A temetéssel kapcsolatban már körvonalazódnak a tervek, elképzelhető, hogy egy nyilvános búcsúztatót követően a temetést szűk családi körben tartják. Benedekék régi jó barátja, Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya is szívesen segít, ha kell, de a háttérben várakozik, nem szeretne tolakodó lenni:

„Feleségem és én is jó viszonyban voltunk Epres Pannival, a gyerekek is szívesen találkoztak, de Tibi betegségének a kialakulása óta én nem zavartam őt. Most is azt gondolom, hogy ha Panninak szüksége lesz bármire, akkor ő megtalál, nagyon szívesen segítek, de én ezt most nem kezdeményezhetem, mert az nem lenne helyes„ – nyilatkozta a témában a Kiskegyednek a sportember.

Kemény Dénes életében meghatározó szerepet játszott Benedek Tibor, de most úgy érzi, hogy tiszteletben kell tartania a család gyászát
Fotó: Nemzeti Sport

Módosíthatják a törvényt Epres Pannira és a gyermekek további sorsára többen odafigyelnek. Három fideszes politikus: Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kocsis Máté frakcióvezető-helyettes és Bánki Erik képviselő vasárnap délben nyújtottak be egy törvényjavaslatot, amiben azt terjesztik elő, hogy az olimpiai járadékot, ameddig az özvegy kiskorú gyermekeket nevel, 100 százalékban kapja meg az eddigi 50 százalék helyett. Egy olimpiai aranyért most havi 329 ezer forint jár. Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok volt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!