2 éve

Kemény szavak az elnöktől, Messi távozása nem okozna drámát

Immár minden héten Lionel Messi nyári átigazolása a téma Spanyolországban.

Lionel Messi távozásával a spanyol labdarúgó-bajnokság ugyanolyan erős maradna, semmit sem vesztene az értékéből – állítja a liga vezére, Javier Tebas.

Lionel Messi
Fotó: Getty Images

A 2013 óta a La Liga elnökeként dolgozó Tebas ezt annak kapcsán állította, hogy Messit már csak egyéves szerződés köti a Barcelonához, és ezen a nyáron az olasz Internazionale vinnéírja a Daily Mail. Ráadásul az argentin sztár megállapodásban szerepel egy záradék, amely szerint idén már nem kell kivásárolni őt a szerződéséből.

„Nem hiszem, hogy Messi megoldaná az olasz liga problémáit, hiszen súlyos adósságokat halmoztak fel – reagált az esetleges átigazolásra Tebas. – A számok azt sugallják, hogy ezeket a gazdasági gondokat Messi megszerzése nem orvosolná. Természetesen szeretném, ha Messi Spanyolországban maradna, de a távozása sem okozna drámát. Cristiano Ronaldo távozása idején is azt mondták, rengeteg pénzt veszítünk, de helyette nőt a bevételünk. A játékosok sokat számítanak, de nem nélkülözhetetlenek.”

Massimo Moratti, az Inter korábbi elnöke nem tartja lehetetlennek Messi megszerzését ezen a nyáron – tette hozzá a Daily Mail szerzője.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!