2 éve

Botrány a meccsen, kitiltották a rasszista magyar szurkolót

A Falco 93-83-ra győzte le az olasz Birindisit a férfi kosárlabda Bajnokok Ligájában.

Egy magáról megfeledkezett szombathelyi szurkoló, majmot utánozva, rasszista megnyilvánulássál hergelte az olaszok színes bőrű játékosát – írja a bb1.hu. A szombathelyi klub gyorsan lépett az ügyben, és kitiltotta a szurkolót a mérkőzéseiről.

A Falco győzött olasz riválisa ellen
Fotó: Falco Facebook

„Tisztelt NEW BASKET Brindisi Club,

Tisztelt Bajnokok Ligája

A tegnapi mérkőzésünk sajnos nem a férfias küzdelemben szerzett 10 pontos győzelemről kell szóljon. Őszintén elnézést kérünk a NEW BASKET Brindisi csapat minden játékosától és vezetőjétől egy szurkoló viselkedése miatt, ami megengedhetetlen. A szurkolót beazonosítottuk és azonnal kitiltottuk a Falco mérkőzéseiről. Az elmúlt négy szezonban 31 FIBA nemzetközi mérkőzést játszottunk, minden alkalommal kiváló és sportszerű hangulatban zajlottak a mérkőzések. Kérjük, hogy a klubot és szurkolóit – akik remek hangulatot teremtenek minden mérkőzésen és a Bajnokok Ligája idegenbeli mérkőzéseire is elkísérik a csapatot, – ne ennek az egy szurkolónak a minősíthetetlen viselkedésével azonosítsák be.

Még egyszer elnézést kérünk minden érintettől. A Falco klub teljes mértékben támogatja a rasszizmus elleni zéró toleranciát

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!